19. dubna 2021 • 18:46

Člen výkonného výboru UEFA: Real, City i Chelsea vyloučíme z aktuální LM

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle člena výkonného výboru UEFA Jespera Möllera budou Real Madrid, Manchester City a Chelsea za založení superligy vyloučeny z aktuálního ročníku fotbalové Ligy mistrů. Dánský funkcionář v rozhovoru pro rozhlasovou stanici DR uvedl, že o tom bude vedení evropského fotbalu rozhodovat v pátek.



Real, Manchester City a Chelsea jsou mezi dvanácti velkokluby z Anglie, Španělska a Itálie, které v pondělí oznámily založení nezávislé a uzavřené superligy. UEFA to ostře odsoudila a pohrozila účastníkům řadou sankcí.

Všechny tři jmenované týmy postoupily v Lize mistrů do semifinále, která odstartují příští týden. Real má nastoupit proti Chelsea, Manchester City proti Paris St. Germain, jehož představitelé vytvoření superligy nepodpořili.

„Všichni tři musí být vyřazeni a očekávám, že k tomu dojde v pátek. Pak budeme řešit, jak dokončit Ligu mistrů,“ uvedl Möller. V pátek se uskuteční mimořádné zasedání výkonného výboru UEFA.

Pro vyloučení je také předseda UEFA Aleksander Čeferin. „Pořád s právníky řešíme, jaké kroky uskutečníme, ale využijeme všech dostupných trestů,“ uvedl. „Já to vidím tak, že kluby i jejich hráči by co nejdříve měli být vyloučeni ze všech našich soutěží,“ dodal.

Pro kluby by účast v superlize znamenala nemožnost startovat nejen v evropských pohárech, ale také v národních ligách. Hráče by zase přísné sankce mohly připravit mimo jiné i o start na mistrovství Evropy a v dalších reprezentačních soutěžích.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud