3. srpna 2021 • 23:10

Předkolo LM: Bern v závěru vybojoval v Kluži remízu, Kanga dostal červenou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Young Boys Bern zachránili v prvním zápase 3. předkola Ligy mistrů v nastaveném čase remízu 1:1 na hřišti Kluže a udělali důležitý krok k postupu do další fáze, kde mohou narazit na pražskou Slavii. Na branku domácího Cristiana Maney odpověděl v 93. minutě Vincent Sierro. Český mistr začne boj o postup do 4. předkola ve středu na hřišti Ferencvárose. CZ Bělehrad na domácím hřišti jen remizoval s Tiraspolem 1:1, bývalý záložník Sparty Guélor Kanga dostal červenou.



Postupu se přiblížili hráči Šachtaru Doněck, kteří otočili zápas v Genku a zvítězili 2:1. Za domácí odehrál 83 minut bývalý plzeňský záložník Patrik Hrošovský. Lepší z této dvojice potká v další fázi pražskou Spartu, nebo Monako. První zápas na Letné vyhrál knížecí celek 2:0, a jestli český vicemistr v odvetě duel nezvrátí, čeká ho základní část Evropské ligy.

Hráči Bernu, kteří v předchozím kole vyřadili Slovan Bratislava, neměli v Rumunsku dobrý vstup do utkání a prohrávali už po čtyřech minutách. Pohotovou přízemní ranou se prosadil Manea.

Kluž se musela od 27. minuty obejít bez zraněného útočníka Denise Alibeka a jejich protivník též několikrát zahrozil. Aktivního Meschacka Eliu však buď zablokovali obránci nebo jej vychytal brankář Giedrius Arlauskis. Když už se zdálo, že domácí těsné vítězství uhájí, opřel se v nastaveném čase do přímého kopu Michel Aebischer a vyražený míč dorazil do sítě střídající Sierro.

Kluž nastoupila v sestavě: Arlauskis - Manea, Bouhenna, Cestor, Camora - Sušič, Rodriguez, Sigurjonsson (85. Costache) - Deac - Alibec (22. Paun-Alexandru), Omrani (62. Debeljuh). Švýcarský tým hrál ve složení: Von Ballmoos - Herfti, Camara (56. Rieder), Zesiger, Garcia (71. Lefort) - Moumi Ngamaleu (71. Spielmann), Aebischer, Martins Pereira (84. Sierro), Fassnacht (56. Lauper) - Elia, Siebatcheu.

Rangers prohráli v Malmö 1:2
Rangers prohráli v Malmö 1:2

Genk šel proti Šachtaru do vedení šest minut před přestávkou zásluhou přesné hlavičky Onuachua, ukrajinský favorit ale po přestávce duel otočil. Nejprve proměnil po faulu Muňoze pokutový kop Tete a devět minut před koncem rozhodl další Brazilec Alan Patrick.

Genk odehrál zápas v sestavě: Vandevoordt - Arteaga Zamora, Lucumi, Sadick, Muňoz - Hrošovský, (83. Eiting) Heynen, Tresor Ndayishimiye (67. Thorstveld) - Bongonda - Ito, Onuachu (82. Dessers). Ukrajinský celek hrál ve složení: Trubin - Dodo, Marlon, Vitao, Matvijenko (64. Marlos) - Antonio (73. Stěpaněnko) - Pedrinho, Tete (64. Ismaily), Maycon, Solomon (46. Alan Patrick) - Traore (86. Dentinho).

Remízu 1:1 vybojoval řecký Olympiakos Pireus, jenž sice prohrával od 50. minuty po trefě Kirila Despodova, tři minuty před koncem základní hrací doby však srovnal Aguibou Camara. Český reprezentační brankář Tomáš Vaclík byl celý zápas na lavičce náhradníků, stejně jako ve 2. předkole proti Neftči Baku dostal přednost osmnáctiletý gólman Konstantinos Tzolakis.

Stejným výsledkem skončil i duel mezi Crvenou Zvezdou Bělehrad a Šeriffem Tiraspol. Utkání nedohrál po druhé žluté a následné červené kartě bývalý záložník pražské Sparty Guélor Kanga.

Šanci do odvety si vylepšili gólem v závěru hráči Glasgow Rangers. Skotský mistr prohrával v Malmö po dvou brankách v rozmezí 47. a 49. minuty 0:2, v páté minutě nastaveného času ale snížil šestatřicetiletý záložník Steven Davis

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Malmö - Glasgow Rangers 2:1 (0:0)
Branky: 47. Rieks, 49. Birmančevič - 90.+5 Davis.

Kluž - Young Boys Bern 1:1 (1:0)
Branky: 4. Manea - 90.+3 Sierro.

Crvena zvezda Bělehrad - Šeriff Tiraspol 1:1 (1:1)
Branky: 45.+1 Diony - 33. Castaneda. ČK: 58. Kanga (CZ).

Olympiakos Pireus - Ludogorec Razgrad 1:1 (0:0)
Branky: 87. Camara - 50. Despodov.

Nemistrovská část:

PSV Eindhoven - Midtjylland 3:0 (3:0)
Branky: 19. Madueke, 29. Götze, 32. Gakpo.

Genk - Šachtar Doněck 1:2 (1:0)
Branky: 39. Onuachu - 63. Teté z pen., 81. Alan Patrick.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud