9. prosince 2021 • 07:55

Barcelona padá do EL. Realita, která mě se*e, zlobil se trenér Xavi

Autor: apr, krm
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cesta Ligou mistrů pro ně končí. Fotbalisté Barcelony nezvládli nástrahy základní skupiny E a v jarní fázi se budou muset spokojit pouze s vyřazovací částí Evropské ligy. Rozhodly o tom výsledky středečních zápasů. Katalánci na Bayernu prohráli (0:3), zatímco číhající Benfica zvítězila nad Dynamem Kyjev (2:0) a poskočila na druhé postupové místo.  „Tohle je realita, která mě se*e,“ neskrýval pak trenér Xavi naštvání. 



Už úvod základní skupiny naznačil, že to nebude její ročník. Domácí výprask s Bayernem 0:3, po němž následoval stejný krach na hřišti Benfiky, předznamenaly brzký konec Barcelony v milionářské soutěži. Bez Lionela Messiho , který zamířil do PSG, se Kataláncům nevedlo. Skolit zvládli pouze Dynamo Kyjev, dvakrát, v obou případech však jen těsně 1:0. Světe div se, šlo o jediné dva barcelonské góly. V součtu s bodovým ziskem za bezbrankovou remízu doma s Portugalci to na postup nestačilo.

Vzhledem k výhře Benfiky nad Dynamem Kyjev totiž potřebovala Barcelona zvítězit na Bayernu. Její naděje ale Mnichovští utnuli už v první půli. Ve 34. minutě skončila těsně za brankovou čarou hlavička Thomase Müllera, což potvrdila goal-line technology signálem do hodinek hlavního rozhodčího. Ještě do přestávky zvýšil dalekonosnou střelou Leroy Sané – a bylo jasno. Ve druhé půli navíc přidal třetí trefu domácích Jamal Musiala.

„Teď se cítíme hrozně. Tohle jsme nechtěli a klub ani naši fanoušci si to nezaslouží. Jsme v těžké situaci, hodně to bolí. Vedlo k tomu mnoho faktorů,“ soukal ze sebe zklamaný kapitán Barcelony Sergio Busquets.

Trenér Barcelony Xavi
Trenér Barcelony Xavi

Katalánci do jarní fáze Ligy mistrů neproklouzli ze základní skupiny poprvé od ročníku 2000/2001. Tehdy skončili s osmi body také třetí, za AC Milán (11) a Leedsem United (9). V sezoně 2002/2003 obsadila Barcelona v domácí soutěži až šesté místo, proto následně Champions League nehrála, naskočila pouze do Poháru UEFA. Od té doby ale v osmifinálové fázi Ligy mistrů ani jednou nechyběla, navíc celou soutěž čtyřikrát vyhrála (2005/2006, 2008/2009, 2010/2011 a 2014/2015).

Trenér Xavi byl po další jasné prohře s Bayernem hodně rozladěný. „Oni zápas ovládli. My jsme tým, který vždy chce dominovat a přehrát soupeře, ale teď to bylo přesně naopak. Musíme od sebe vyžadovat víc. Jsme Barcelona. Tohle musí být zlomový okamžik, který spoustu věcí změní. Nebyli jsme konkurenceschopní, tohle je Liga mistrů,“ poznamenal.

Klub teď musí udělat vše proto, aby špatně rojetou sezonu zachránit. „Taková je naše realita. Dnes začíná nová éra a nová etapa. Jsem na**aný. Tohle je naše realita, která mě se*e. Musíme jí však čelit. Jiná cesta neexistuje,“ ulevil si Xavi. 

„Blaugranas“ čeká jaro jen v Evropské lize, vůbec poprvé v historii. Klub se tak bude moci alespoň pokusit obohatit škálu trofejí o tu, která v bohaté sbírce zatím chybí.  

Góly

Domácí: 34. T. Müller, 43. Sané, 62. Musiala

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer – Pavard, Upamecano, Süle (78. Nianzou), A. Davies (71. O. Richards) – Tolisso (60. Roca) – Coman (71. B. Sarr), Musiala, T. Müller, Sané – Lewandowski (77. Tillman).

Hosté: ter Stegen – R. Araújo, Piqué, Lenglet, J. Alba (31. Mingueza) – Gavi (86. Demir), S. Busquets, F. de Jong (73. Puig) – Dest (46. González), Depay, O. Dembèlé (73. Coutinho).

Náhradníci

Domácí: Früchtl, Ulreich, Sarr, Richards, Hernández, Tillman, Nianzou, Roca

Hosté: Neto, Peña, Puig, Coutinho, de Jong, Demir, Mingueza, Umtiti, García, González, Balde, Akhomach

Karty

Domácí: O. Richards

Hosté: S. Busquets, R. Araújo

Rozhodčí

Stadion

Allianz Arena, Mnichov

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 22:3 18
2. Benfica 6 2 2 2 7:9 8
3. Barcelona 6 2 1 3 2:9 7
4. Kyjev 6 0 1 5 1:11 1

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud