Jonáš Bartoš
1. srpna 2022 • 21:05

Plzeň mezi paneláky: podmáčený terén a dusno, fandí také Limberský

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KIŠINĚVA | V pondělí večer si osahali trávník a o den později mohou jít na věc. Viktoria Plzeň se v Kišiněvě chystá na výkop třetího předkola Ligy mistrů proti Šeriffu Tiraspol. Hráče přivítaly scenérie socialistické architektury, podmáčený trávník i nepříjemné dusno. V západočeské výpravě nechyběl ani David Limberský s manželkou Lenkou, který přiletěl podpořit bývalé spoluhráče.



Po přistání v Kišiněvě na vás venku čekal náraz horka a značného dusna. V moldavské metropoli panují dlouhá léta s vysokou teplotou i vlhkostí, je znát geografická poloha a blízkost Černého moře. Po odpoledním dešti se ale vzduch výrazně pročistil a na podvečerním tréninku už se hráčům běhalo po hřišti lépe.

„Odpoledne pršelo a počasí se zlepšilo, hraje se až večer, zítra to nebude problém,“ věřil Lukáš Kalvach, který spolu s Michalem Bílkem odpovídal během tiskové konference na dotazy novinářů. Zrádnější může být stav trávníku, který byl dle reakcí aktérů na hřišti po prudkém dešti značně podmáčený.

Zápas se hraje přímo v moldavské metropoli, nikoliv v Tiraspolu, kde zakázala evropské zápasy UEFA vzhledem k válce na Ukrajině a bezpečnostní situaci v Podněstří. Nicméně i v Kišiněvě se dá čekat slušně zaplněný stadion a zajímavá atmosféra – na Zimbru Stadium se vejde lehce přes deset tisíc diváků, návštěva se očekává okolo osmi tisíc.

„Myslím, že atmosféra bude během zápasu dobrá, už na Maribor sem přišlo hodně diváků. Ale vnímáme, že jsme kousek od hranic, kde umírají lidé, to není nic příjemného,“ naznačil trenér Michal Bílek blízkost válečného konfliktu. Vždyť jen 160 kilometrů od Kišiněva je ukrajinská metropole Oděsa, kam v uplynulých válečných měsících padaly ruské rakety.

Plzeňský trénink v Kišiněvě
Plzeňský trénink v Kišiněvě

Plzeňští hráči se plně koncentrují na fotbal, úkolem je domů přivézt hratelný výsledek do odvety. S mužstvem na zápas odletěl také David Limberský, doprovod mu dělá manželka Lenka. Bývalé parťáky podpoří někdejší plzeňská ikona alespoň z tribuny.

„Šeriff po úspěšné sezoně sestavil nový tým, poměrně rychle se sehrávají, ukázali to v předkolech Ligy mistrů. Sehráli dobré zápasy, informací máme dost, čtyři zápasy nám daly nějaký obrázek. Věřím, že příprava na ně byla dobrá a zvládneme to,“ řekl Bílek.

Západočeský trénink „mezi paneláky“ trval zhruba hodinu, o den později se půjde na věc.

„Jsme natěšení na zápas, nemyslím si, že by tady byl úplně favorit. Věřím, že máme kvalitu to zvládnout. I když samozřejmě soupeř je velice silný. Musíme se připravit tak, abychom podali co nejlepší výkon a udělali si dobrý výsledek do odvety,“ vyhlásil Kalvach.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud