7. září 2022 • 15:00

Vyhazovy po LM: Chelsea hledá nástupce za Tuchela. Změna v Lipsku

Autor: iSport.cz, ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nečekaných výsledcích v prvním hracím dnu Ligy mistrů končí hned dva trenéři. Thomas Tuchel uzavřel angažmá u fotbalistů Chelsea. Vedení londýnského klubu ho odvolalo po porážce na hřišti Dinama Záhřeb 0:1. Novým koučem by mohl být Graham Potter, Chelsea má svolení k jednání od Brightonu. V Lipsku zase skončil Domenico Tedesco po domácí prohře 1:4 s Šachtarem Doněck. Podle zahraničních médií by ho měl nahradit bývalý kouč Dortmundu Marco Rose.



Případ Tuchel

Tuchel přišel do Chelsea v lednu 2021 ještě v éře dlouholetého majitele Romana Abramoviče. S „Blues“ po pár měsících ovládl Ligu mistrů a následně i evropský Superpohár a mistrovství světa klubů. Po letním nástupu konzorcie vedenému americkým investorem Toddem Boehlym dlouho nevydržel. Noví majitelé po nepovedeném vstupu do sezony záhy sáhli ke změně.

„Klub je Thomasovi a jeho týmu vděčný za vše, co pro klub udělali. Právem budou nesmazatelně zapsaní v historii Chelsea. Majitelé ale věří, že nastal čas na změnu, aby se mohl klub nadále posouvat,“ stojí v prohlášení na klubovém webu.

Tuchel už po zápase uznal, že jeho tým má v úvodu sezony k optimální výkonnosti daleko. „Blues“ prohráli třetí venkovní duel za sebou, Chelsea je v Premier League po šesti kolech na šestém místě se záporným skóre 8:9. V sobotu sice zdolala 2:1 West Ham a Tuchel po utkání v Záhřebu přiznal, že po vítězství v londýnském derby očekával jiný výkon.

SESTŘIH: Chelsea - West Ham 2:1. Obrat v závěru dokonal Havertz
Video se připravuje ...

„Doufal jsem, že nám poslední zápas pomůže. Že jsme připravení a hráči vědí, o co tady hrají,“ popisoval Tuchel novinářům po svém stém a posledním utkání na lavičce Chelsea. „Jsem naštvaný. Nebyli jsme dost hladoví, agresivní, nehráli jsme v dostatečné intenzitě, byli jsme nepřesní. Momentálně nejsme spokojení s výsledky ani celkově s hrou, kterou předvádíme,“ řekl devětačtyřicetiletý trenér, než se dozvěděl o svém konci na Stamford Bridge.

Klub uvedl, že až do jmenování nového hlavního kouče nebude situaci dále komentovat, tým dočasně povedou asistenti. Mezi hlavními kandidáty na uvolněný post jsou bývalý trenér Tottenhamu a Paris St. Germain Mauricio Pochettino a současný kouč Brightonu Graham Potter. Právě ten má nyní k angažmá blíž. „Racci“ totiž dali londýnskému klubu svolení jednat.

Případ Tedesco

Šestatřicetiletý Tedesco vedl Lipsko od loňského prosince. V minulém ročníku s ním v bundeslize obsadil čtvrté místo a v květnu ho po triumfu ve finále Německého poháru dovedl k první trofeji v klubové historii.

V nové sezoně se ale Lipsku nedaří a s jedinou výhrou z úvodních pěti kol je v domácí soutěži až jedenáctý. Po úterní prohře s Šachtarem už vedení došla trpělivost a bývalého kouče Schalke nebo Spartaku Moskva odvolalo.

Nového trenéra by Lipsko mělo jmenovat v nejbližších dnech. Největším favoritem na uvolněnou pozici je podle německých médií Marco Rose, který má za sebou angažmá v Salcburku, Mönchengladbachu a naposledy v Dortmundu, což na Twitteru potvrdil i většinou neomylný přestupový specialista Fabrizio Romano.

Sport Magazín Plus k startu evropských pohárů v pátečním deníku Sport

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud