29. srpna 2022 • 14:00

Prokletý odkaz čísla 9 v Chelsea - kdo si ho vezme? Tuchel: Není poptávka...

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea má Sterlinga a Pulisice, ale to jsou spíš křídla. Mounta a Havertze, ale ti jsou křtění jako ofenzivní záložníci. Ryzí útočník, hroťák, kvůli němuž brankářům vyskakuje srdce z těla, Blues chybí. A vlastně nejen teď, ale delší čas, i když za forvardy utratili jmění.



Opravdu dobrý útočník Chelsea? Většině se ihned vybaví Didier Drogba, autor 164 gólů, držitel dvou Zlatých kopaček pro nejlepšího střelce Premier League (2007 a 2010).

V poslední dekádě Diego Costa, sice rapl, ale během tří let dal 60 branek a Mourinhovi (2015) i Contemu (2017) vystřílel titul. Tehdy vládli Blues naposledy. Od té doby má diktátorské sklony Manchester City (4x) a jednou zabral mistrovským veslem Liverpool.

Od roku 2011 zmizelo z klubové kasy 400 milionů eur. Tolik peněz uletělo ve finanční smršti za útočníky bez efektu. Jako když si v cukrárně koupíte zmrzlinu a dostanete jen kornout. „Kde je krém?“ „Smetana došla, sorry. Dej si oplatek.“

Fernando Torres, Demba Ba, Samuel Eto'o, Diego Costa (vzácná výjimka), Radamel Falcao, Michy Batshuayi, Olivier Giroud (aspoň bojovník), Álvaro Morata, Gonzalo Higuaín, Timo Werner a Romelu Lukaku. Na Stamford Bridge? Jako by stáhli svoji střeleckou pánev z plamene.

Fanoušci koukali, jak Van Persie, Suárez, Agüero, Kane, Salah, Aubameyang či Vardy plnili gólové sýpky, ale top kanonýry Chelsea byli Hazard s Lampardem a v posledních sezonách Jorginho s Mountem, kteří si v lize připsali 7 a 11 tref.

Kolik gólů nastřílí Raheem Sterling v dresu Chelsea?Foto ČTK / AP / David Cliff

Tolik branek dával Lewandowski za měsíc, někdy za týden. A s ním Benzema, Ibrahimovic, o LM10 a CR7 nemluvě. Dnes se ofenzivní svět točí kolem Mbappého s Haalandem, jenomže Chelsea – ať se snaží sebevíc – nemůže svým útočníkům nahmatat puls.

Proč, kruci? Jinde přece vršili kupu gólů. Werner (53 milionů eur) přichvátal jako bomber Lipska (95 zásahů během čtyř let). V Londýně to však nebyl Turbo Timo, ale Timo ulomená vrtule (56 utkání, 10 tref)

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud