6. října 2022 • 10:19

Postrach Haaland? On není člověk, řekl brankář. Ikona: Tohle už je trapné

Autor: ČTK, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střelecká série Erlinga Haalanda v Manchesteru City nekončí a nepřestává udivovat. Brankář Kodaně Kamil Grabara po středečním debaklu 0:5 v Lize mistrů dokonce prohlásil, že norský fotbalista není člověk. Komentář přidal i bývalý profesionální útočník Gary Lineker.



Dvaadvacetiletý Haaland sice tentokrát odehrál jen úvodní poločas i to mu však stačilo na dva góly. V této sezoně si vylepšil bilanci na 19 gólů ve 12 zápasech.

„Abych byl upřímný, tak je to neuvěřitelné,“ citovala agentura AP záložníka City Jacka Grealishe. „Něco takového jsem v životě neviděl. U prvního i druhého gólu jsem se jen smál, protože on je vždycky na správném místě,“ dodal.

„Jejich brankář mi dokonce řekl: To není člověk. A já na to: Mně to říkat nemusíš. Snad mu tahle forma vydrží a dovede nás ke slávě,“ uvedl sedmadvacetiletý anglický reprezentant.

Další pochvalu Haalandovi vysekl Gary Lineker. „Tohle už je trochu trapné. Střílení gólů je v jeho podání absurdně jednoduché,“ napsal někdejší anglický útočník na twitteru.

Proti Kodani stačilo Haalandovi na dva góly 32 minut a vypadalo to, že po třech zásazích z nedělního derby s Manchesterem United (6:3) si připíše druhý hattrick za sebou. Trenér Guardiola ho však o přestávce vystřídal.

„Nebylo to v plánu. Kdyby byl zápas vyrovnaný, tak by pokračoval. Ale takhle jsme ho chtěli šetřit na další utkání proti Southamptonu, který jsme zatím moc často neporazili,“ řekl Guardiola.

Haalanda ocenil i trenér Kodaně Jacob Neestrup. „Připravovali jsme se na něj, ale je prostě světová extratřída. Bylo to vidět u druhého gólu, jak se pohyboval, když šla první střela, aby si našel dorážku. To je prostě přírodní talent,“ prohlásil.

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 6 4 2 0 14:2 14
2. Dortmund 6 2 3 1 10:5 9
3. Sevilla 6 1 2 3 6:12 5
4. FC Kodaň 6 0 3 3 1:12 3

Manchester City Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud