12. října 2022 • 10:57

Pád Juventusu. Šéf označil situaci za ostudnou, kouč Allegri ale zůstává

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda fotbalového Juventusu Andrea Agnelli prohlásil, že současná situace turínského velkoklubu je ostudná. „Stará dáma“ v úterý překvapivě prohrála 0:2 na hřišti Maccabi Haifa a kromě ligového trápení s největší pravděpodobností nepostoupí dál ani v milionářské soutěži. Kouč Massimiliano Allegri ale dostane důvěru i v sobotním derby s FC Turín.



„Stydím se za to, co se u nás teď děje. V téhle situaci to ale není o jednom člověku, o trenérovi Allegrim, ale o celém klubu. Musíme se z toho dostat společně. Allegri zůstává trenérem Juventusu,“ řekl Agnelli po porážce v Haifě.

Juventus poprvé v historii prohrál tři z úvodních čtyř utkání Ligy mistrů. Na třetím místě skupiny H má tři body stejně jako Maccabi, na postupové příčky PSG a Benfiky Lisabon ztrácejí oba celky pět bodů. V italské lize je slavný klub až osmý.

„Má naprostou pravdu,“ souhlasil Allegri s Agnelliho slovy o ostudě. Maccabi dovedl k vítězství dvěma góly v úvodním dějství záložník Atzali. „Odehráli jsme příšerný první poločas. Naší hře chybí vášeň a srdce. Hrajeme příliš na sebe, musí se z nás znovu stát tým,“ řekl kouč, který s Juventusem mezi lety 2014 až 2019 pětkrát vyhrál Serii A a dvakrát ho dovedl do finále Ligy mistrů.

Nyní ale čelí krizi. Jeho tým vyhrál v úvodu sezony ze 13 soutěžních zápasů pouze čtyři. „Rozhodně nehodlám rezignovat. Čím je situace těžší, tím je to větší výzva. A pak to může být o to krásnější,“ dodal Allegri.

Juventus FC Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 7. Atzili, 42. Atzili

Hosté:

Sestavy

Domácí: Cohen – Sundgren, Batubinsika, Goldberg, Cornud (71. Menachem) – Lavi, Mohamed (86. Tchibota), Chery – Atzili (66. Seck), Pierrot (86. Rukavycja), David (71. Abu Fani).

Hosté: Szczęsny – Danilo (68. Kean), Bonucci, Rugani, Sandro (74. Soulé) – Cuadrado, Paredes (46. Locatelli), Rabiot, McKennie (46. Kostić) – Di María (24. Milik), Vlahović.

Náhradníci

Domácí: Fucs, Mišpati, Tchibota, Menachem, Rukavycja, Arad, Abu Fani, Meir, Seck, Levi, Elijahu, Geršon

Hosté: Perin, Pinsoglio, Bremer, Locatelli, Milik, Gatti, Kostić, Kean, Miretti, Soulé, Fagioli

Karty

Domácí: Cornud

Hosté: McKennie, Locatelli

Rozhodčí

Mateu Lahoz – Cebrián Devís, del Palomar (ESP)

Stadion

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Benfica 6 4 2 0 16:7 14
2. Paris SG 6 4 2 0 16:7 14
3. Juventus 6 1 0 5 9:13 3
4. Maccabi 6 1 0 5 7:21 3

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud