16. srpna 2023 • 07:30

Kouč Kodaně o Spartě: Spící válečník. Dáni ho vrátili na správnou cestu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéra fotbalistů FC Kodaň Jacoba Neestrupa v dramatické odvetě 3. předkola Ligy mistrů na Spartě nejvíce nadchl způsob, jakým jeho svěřenci odpověděli na góly domácích. Dánský celek na Letné v prodloužení dvakrát prohrával, přesto pokaždé srovnal a po úspěšném penaltovém rozstřelu postoupil do závěrečného předkola "milionářské" soutěže. Podle Neestrupa jen málokterý tým dokázal v minulosti v prodloužení podobně zareagovat. Ocenil Spartu a označil ji za "spícího válečníka", jehož dánští trenéři vrátili na správnou cestu.



Kodaňští na Spartě skórovali už po 15 sekundách. Pražané ale v 80. minutě srovnali a v prodloužení se dvakrát ujali vedení, střídající Victor Claesson však pokaždé odpověděl. Na penalty pak hosté zvítězili 4:2. Úvodní duel v dánské metropoli skončil minulý týden bez branek.

„Je třeba podívat se celkově na dvojzápas. My jsme byli lepší v Kodani, Sparta zase doma. Stály proti sobě dva dobré týmy. Od začátku jsme věděli, že o postupujícím rozhodnou detaily. To se nyní potvrdilo. Co se týče mého mužstva, nejvíce mě nadchl a uspokojil způsob, jakým jsme odpověděli na góly Sparty,“ uvedl Neestrup v exkluzivním rozhovoru pro ČTK.

Navzdory dvojímu vedení Pražanů v prodloužení se nevzdával naděje na postup. „Samozřejmě jsme tomu věřili. Myslím si, že na prstech jedné ruky napočítáte týmy, které v prodloužení dokázaly to, co my,“ prohlásil pětatřicetiletý dánský kouč poté, co Kodaňští na čtvrtý pokus v pohárech poprvé ve dvojzápase přešli přes českého soupeře.

SESTŘIH: Sparta - Kodaň 3:3, 2:4 na pen. Sen o LM je pryč, v rozstřelu nedal i Krejčí
Video se připravuje ...

Neestrup vyzdvihl Spartu, která v minulé sezoně pod vedením jeho krajana Briana Priskeho po devíti letech získala český titul. „Sparta může být velmi hrdá na cestu, kterou započala před minulou sezonou, a na mé dánské kolegy, kteří vrátili tohoto spícího válečníka na správnou cestu. Strašně jsem si zápasy proti Spartě užil stejně jako hráči,“ prohlásil kodaňský rodák.

Vedle Priskeho jsou v realizačním týmu Pražanů i další Dánové asistent Lars Friis, kondiční trenér Christian Clarup a hlavní analytik Lukas Babalola. „Všichni jsou to mí dobří kolegové. Přeju jim hodně štěstí,“ řekl Neestrup, který se týmu Kodaně ujal vloni v září a dovedl ho k triumfu v dánské lize i domácím poháru.

Jeho svěřenci se v závěrečném předkole Ligy mistrů utkají s úřadujícím polským mistrem Rakówem Čenstochová. „Máme jediný cíl, a tím je druhý postup do Ligy mistrů za sebou. Teď si musíme soupeře zanalyzovat a ukázat mu respekt, který si vysloužil stejně jako Sparta,“ podotkl Neestrup.

Góly

Domácí: 80. Birmančević, 104. Laci, 107. Olatunji

Hosté: 1. Larsson, 105+3. Larsson, 112. Claesson

Sestavy

Domácí: Vindahl – A. Sørensen, Panák (46. Vitík), Krejčí (C) – Wiesner (79. Mejdr), Sadílek (89. Laci), Kairinen, Zelený – Birmančević (94. Pešek), Kuchta (94. Minčev), Haraslín (72. Olatunji)

Hosté: Grabara – Jelert, Vavro (55. Boilesen), Diks, Ch. Sørensen – Lerager, Falk (C) (108. Óskarsson), Goncalves (84. Clem) – Achouri, Larsson (74. Claesson), Elyounoussi (108. Bardghji)

Karty

Domácí: Wiesner, Birmančević, (asistent), (asistent)

Hosté: Falk, Elyounoussi, Achouri

Rozhodčí

Gözübüyük – Zeintra, Balder (vš. Niz.)

Stadion

epet Arena, Praha

Návštěva

18 109 diváků

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud