Jakub Plaskura
8. listopadu 2023 • 14:50

Večery dlouhých nožů? Po slávistovi v Itálii pobodali dalšího fanouška

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tohle ještě fotbal? Před úterním duelem Ligy mistrů mezi AC Milán a PSG došlo k vážnému zranění fanouška francouzského celku. Pobodán byl taky jeden z policistů. Znovu se tak stalo na Apeninském poloostrově, kde evidujeme od září už čtyři podobné incidenty.



Mělo se jednat o jeden ze šlágrů tohoto týdne Ligy mistrů. Ve skupině smrti, jak bývá grupa F označována, došlo na duel AC Milán a PSG. Domácí vyhráli 2:1 a ještě více pořádky ve skupině zamotali. Ještě před utkáním však došlo na střet fanoušků obou táborů a napilno měla i italská policie, což bývá v poslední době před evropskými poháry pod Apeninami bohužel pravidlem.

To zásadní se událo už v pondělí večer v rušné části města Navigli, kde údajně v barech popíjeli fanoušci Paříže. Podle italských médií na ně zaútočila světlicemi skupina asi padesáti příznivců domácích Rossoneri v přilbách.

Při incidentu byl dvakrát bodnut do nohy francouzský fanoušek tak nešťastně, že byl ve vážném stavu převezen do nemocnice, kde se měl podrobit operaci. Dosud však o jeho stavu nejsou žádné zprávy. Zároveň byl před zápasem pobodán také jeden z italských policistů při střetu mužů zákona s příznivci Paříže. Policistovo zranění tamní média označila za lehká. Údajného útočníka se podařilo zadržet na místě. V prvním případě však útočník znám není.

„AC Milán odsuzuje veškeré formy násilí. Fotbal je pro nás vášní, ne nenávistí. Sport má spojovat, ne rozdělovat,“ znělo v prohlášení na oficiálním twitterovém účtu klubu v angličtině, italštině i francouzštině.

Bohužel to není poprvé v sezoně, kdy na území Itálie došlo k útoku na fanouška či pořádkové složky. Rovněž v Miláně došlo k pobodání příznivce Newcastlu před vzájemným duelem Champions League 19. září. Když se k tomu připojí ještě nedávný případ z Říma, kde těsně před utkáním Evropské ligy mezi Slavií a tamním AS, neznámý zakuklenec dvakrát bodnul mladého slávistu, je zřejmé, že tohle už dávno překračuje všechny meze.

„Zezadu do nás naběhla partička pěti až maximálně deseti lidí, což jsem pořádně nezaznamenal, semlelo se to fakt rychle. Něco mě v tu chvíli štíplo do zadku. Nejdřív jsem myslel, že to byl taser. Kousek jsme poodběhli, byl to šok. Chytil jsem se za zadek a měl jsem ruku od krve,“ popisoval před několika dny trpkou zkušenost z Říma pobodaný fanoušek Slavie Tomáš P.

Ani v jednom případě útoku nožem na fanouška nebyl dosud zjištěn pachatel.

Góly

Domácí: 12. Leão, 50. Giroud

Hosté: 9. Škriniar

Sestavy

Domácí: Maignan – Calabria, Thiaw, Tomori, T. Hernández – Loftus-Cheek, Musah (84. Krunić), Reijnders – Pulisic (90+2. Florenzi), Giroud, Leão (84. Okafor).

Hosté: Donnarumma – Hakimí, Marquinhos, Škriniar (89. Barcola), L. Hernández (65. Mukiele) – Zaïre-Emery, Ugarte (60. F. Ruiz), Vitinha (60. I Kang-in) – Dembélé, Kolo Muani (60. G. Ramos), Mbappé.

Náhradníci

Domácí: Mirante, Nava, Adli, Bartesaghi, Florenzi, Chukwueze, Jović, Krunić, Okafor, Pobega

Hosté: Tenas, Barcola, I Kang-in, Letellier, Mukiele, Ramos, Ruiz, Soler

Karty

Domácí: Musah

Hosté: Vitinha, Kolo Muani, Ugarte, L. Hernández, Škriniar

Rozhodčí

Gil Manzano – Diego Barbero, Ángel Nevado (ESP)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán

Návštěva

75 649 diváků

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Dortmund 6 3 2 1 7:4 11
2. Paris SG 6 2 2 2 9:8 8
3. AC Milán 6 2 2 2 5:8 8
4. Newcastle 6 1 2 3 6:7 5

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud