20. března 2009 • 14:22

Liverpool - Chelsea. Boj favoritů, říká Vízek

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční los Ligy mistrů postavil proti sobě na čtvrtfinálové stezce dva anglické velikány: Liverpool a Chelsea. Kdo má větší šanci uspět? „Těžko říct, bude to nesmlouvaný boj. Oba jsou favorité celé soutěže,“ tvrdí Ladislav Vízek.



Český reprezentační gólman Petr Čech se proti Liverpoolu postaví v Lize mistrů již po několikáté. Na poslední střetnutí v milionářské soutěži ale vzpomíná v dobrém. V loňské sezoně se totiž Chelsea podařilo „reds“ vyřadit v semifinále.

„Je škoda, že půjdou proti sobě. Oba jsou totiž favorité celé Ligy mistrů. Na druhou stranu je dobře, že jeden anglický tým vypadne. To by z toho zase byla anglická liga,“ řekl Vízek pro deniksport.cz.

Určit favorita tohoto duelu je velmi obtížné. Liverpool má v posledních týdnech fazónu jako hrom. Čtyřmi góly přejel Real Madrid i Manchester United. Chelsea zase pod vedením kouče Guuse Hiddinka neprohrála jediný zápas.

„Bude to nesmlouvaný boj. Těžko říct, kdo v něm uspěje. Vidím to 50 na 50,“ říká Vízek. „Liverpool je ve formě. V poslední době se mi hodně líbí. Chelsea sice nestřílí hodně gólů a nehraje tolik na krásu, ale má sílu. Je to zkrátka vyrovnané a bude zajímavé sledovat, jak to dopadne,“ doplnil Vladimír Táborský.

Vladimír TáborskýFoto Jan Hrouda

Mezi favority na titul patří jednoznačně katalánská Barcelona. Ta si v osmifinále poradila s Lyonem a nyní ji čeká Bayern Mnichov, který rozsekal Sporting Lisabon dvanácti góly.

„Bayern – to jsou němečtí buldoci. Ti poháry umí,“ podotkl Vízek. Velkou váhu dvěma vysokým výhrám německého giganta ale nepřikládá Táborský. „Portugalský fotbal nepovažuji za špičkový. Nechápu, jak se tam Sporting vůbec mohl dostat,“ kroutil hlavou.

Oba internacionálové favorizují v tomto souboji Barcelonu. „Tam hrají umělci. Třeba Messi, to je nejlepší hráč na světě,“ chválí argentinského fotbalistu Vízek. „Barca je mezinárodně zkušený tým a ve čtvrtfinále je mírným favoritem,“ přitakává Táborský.

Díky jeho názoru na portugalskou ligu, nedává velké šance Portu. Tým, který v roce 2004 s Josém Mourinhem na lavičce vyhrál Ligu mistrů, narazí na obhájce z Manchesteru. „Tady je to jasné. United půjdou dál. A zřejmě se dostanou až do finále,“ myslí si.

Táborský si ve finále přeje právě Manchester United a Barcelonu, prý momentálně nejlepší kluby v Evropě. Pokud by si měl tipnout celkového vítěze, vsadí na ‚Barcu‘. „Anglické týmy – a to nepočítám Arsenal – hrají v současné době skvěle. Ale Barcelona zkrátka předvádí nejrychlejší fotbal. Asi vyhraje,“ uvedl.

Stejný názor má i Vízek. „Věřím, že Barcelona bude ve finále. Je to horký favorit. Ale nezatracuji Liverpool, který na Old Trafford (proti Manchesteru United) ukázal, že může dosáhnout čehokoliv,“ dodal.

Tipy na celkové vítěze Ligy mistrů:
Ladislav Vízek: Barcelona nebo Liverpool
Vladimír Táborský: Barcelona
Josef Pešice: Manchester United
Horst Siegl: Barcelona. "Ale fandím Bayernu," směje se.

Kdo ukořistí "ušatý" pohár Ligy mistrů podle vás? Hlasujte v anketě v pravém sloupci!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud