23. května 2010 • 10:00

Van Gaal: Rozhodly detaily. Inter slaví zaslouženě

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porážka ve finále Ligy mistrů fotbalisty Bayernu Mnichov mrzela, ovšem Interu Milán pogratulovali k efektivní hře, která jim přinesla cenný triumf. „Zasloužili si to,“ shodli se hráči německého klubu.



Podle kouče Bayernu Louise van Gaala jeho svěřenci nebyli v sobotu večer natolik dobří, aby vnutili italskému celku vlastní hru.

Milito slaví svojí první branku.Foto ČTK

„Nebyli jsme toho prostě schopni. A pak už rozhodovaly malé detaily, třeba načasování branek,“ uvedl.

Nizozemský trenér se tak musel sklonit před někdejším žákem Josém Mourinhem, kterého si v devadesátých letech ponechal v Barceloně jako svého asistenta.

„Stále cítím, že jsme mohli vyhrát. Mezi oběma mužstvy totiž není žádný rozdíl. Ale na to, abychom dneska Inter porazili, bychom museli mít lepší formu. Myslím si, že Inter vyhrál zaslouženě,“ dodal van Gaal.

Bavorský celek nedokázal ve finále vstřelil ani gól. A stejně jako Barcelona narazil na pevnou milánskou obranu.

„Bránili opravdu dobře. Nemohli jsme se přes jejich defenzivní blok vůbec dostat. A taky samozřejmě mají skvělé útočníky,“ řekl brankář Hans-Jorg Butt.

Jednu velkou šanci měl na kopačce mladý forvard Thomas Müller. Pokud by ji proměnil, podle Marka van Bommela by se zápas vyvíjel úplně jinak.

„Ale vyčítat mu to určitě nebudeme, v letošní sezoně pomohl Bayernu už mockrát,“ podotkl. „Každopádně víme, že dneska nevyhrál lepší tým, ale efektivnější.“

Milito se stal mužem večera
Milito se stal mužem večera

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud