12. června 2013 • 14:04

Volá Austrálie! Ze Sparty lákají Jarošíka k protinožcům

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl být jedním z tahounů Sparty při tažení za titulem. Po uzdravení ze zranění stehenního svalu místo toho podával na jaře výkony, za které se na něj valila silná kritika. Zkušený obránce Jiří Jarošík podle všeho Letnou v létě opustí. Nabídky na jeho další angažmá přicházejí z Austrálie.



Zatím se nedá vyloučit žádná možnost včetně setrvání ve Spartě, signály k odchodu bývalého reprezentanta se však množí. A ozývají se i první zájemci o Jarošíkovy služby. "O Jirku Jarošíka je zájem v Austrálii, konkrétně u klubů ze Sydney a z Melbourne," řekl aktualne.cz hráčův manažer Martin Říha. Právě u protinožců v Sydney přitom před návratem do Česka působil současný letenský kouč Vítězslav Lavička.

Není vyloučené, že by se Jarošík přesunul jen na jinou adresu v Česku. "Registrujeme i nabídky z českých prvoligových klubů," uvedl Říha.

V ohrožení je také sparťanská perspektiva kapitána Marka Matějovského. Také on by mohl opustit tým po dalším roku bez ligového prvenství. "Byl po tři roky kapitánem týmu a za tu dobu nezdvihnul nad hlavu žádný pohár, což ve Spartě vzhledem k jejím cílům není optimální," říká k tomu místopředseda představenstva Sparty Dušan Svoboda.

O Matějovského projevili zájem v mohutně se posilující se Mladé Boleslavi, kde na sebe jednatřicetiletý záložník dřív upozornil. Podle agenta Viktora Koláře ze společnosti Sport Invest by spíš přicházela v úvahu pro Matějovského možnost dalšího angažmá v zahraničí.

Zkušený stoper Sparty Jiří Jarošík drží hlavu v dlaních, dal si vlastní gól a Letenští remizovali s Jihlavou 2:2
Zkušený stoper Sparty Jiří Jarošík drží hlavu v dlaních, dal si vlastní gól a Letenští remizovali s Jihlavou 2:2

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud