14. června 2013 • 10:37

Kadlec odmítl ve Spartě prodloužit smlouvu. Chce odejít do Německa

Autor: kah, kub, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta nabídla svému útočnému klenotu prodloužení smlouvy. Jednadvacetiletý Václav Kadlec ji ale odmítl. „S určitými body jsme nesouhlasili,“ uvedl pro iSport.cz hráčův agent Pavel Paska. Největší zájem o sparťanského forvarda projevil Eintracht Frankfurt, s letenským klubem se však nedohodl. Zatím.



Kadlecova smlouva vyprší už za rok – a její prodloužení je zatím v nedohlednu „Víme, že Sparta má zájem, aby Václav zůstal. Nabídla prodloužení smlouvy. Po vzájemné konzultaci s hráčem jsme řekli, že tak, jak ji předložila, ji neakceptujeme,“ tvrdí agent Pavel Paska.

Z jakého důvodu? Paska konkrétní být nechtěl. Už dříve však vyšlo najevo, že chce pro svého klienta do nové smlouvy například zakotvit takzvanou výstupní klauzuli, tedy částku, za kterou by byl Kadlec automaticky volný.

O tom však Sparta nechce vůbec slyšet, na takovou podmínku její majitel Daniel Křetínský zásadně nepřistupuje. Pokud by totiž učinil výjimku, mohl by se z ní stát nebezpečný precedens, který by klubovou kasu vyšel pořádně draho.

Letenský klub ale musí zvážit i to, že kdyby Kadlec smlouvu neprodloužil, příští léto by mohl odejít jako volný hráč zadarmo – a to by byla rovněž citelná finanční újma.

„Intenzivně o prodloužení smlouvy jednáme a věříme, že v nejbližší době dosáhneme dohody,“ je přesvědčený Jakub Otava, člen sparťanského představenstva.

Obě strany tak čeká ještě spousta delikátních jednání. Sparta chce Kadlece udržet. Ovšem samotný útočník a jeho agent, jak se proslýchá, preferují přestup do bundesligy. Konkrétní nabídku poslal Frankfurt. Na Kadlece si vyčlenil v přepočtu 100 milionů korun.

Sparťan Václav Kadlec brankáře Plzně Matúše Kozáčika nepřekonal
Sparťan Václav Kadlec brankáře Plzně Matúše Kozáčika nepřekonal

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud