Pavel Hartman
16. června 2013 • 11:08

Získá Plzeň zpátky Petrželu? V cestě stojí peníze i nerozehranost

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kam s Milanem Petrželou? Augsburg ho oficiálně hodil přes palubu, ovšem jeho případný návrat do Viktorie Plzeň může narazit na několik komplikací. Tou první jsou peníze, druhou je absence herní praxe, kterou díky sezení na tribuně Petržela v minulé sezoně ztratil.



Loni v létě se na EURO 2012 radoval společně s českou reprezentací z postupu do čtvrtfinále evropského šampionátu a pak se stěhoval na vysněné angažmá v bundeslize.

Teď záložník Milan Petržela prožívá opačný příběh. Vypadl z národního mužstva a Augsburg oznámil, že už s ním nepočítá.

„Ztracený rok,“ nazval zvrat v kariéře technického středopolaře německý odborný časopis Kicker.

Výstižněji to nešlo shrnout.

Petržela v dresu loňského bundesligového nováčka odehrál pouze 12 zápasů. Všechny už na podzim a jen v šesti vydržel na hřišti déle než třicet minut. Od Kickeru si vysloužil průměrnou známku 4,67, což je velmi špatné hodnocení.

„Je to hráč českého národního týmu, má zkušenosti z Ligy mistrů a už ukázal, co umí. Ale na jaře bylo dlouho zraněný a pak už mu ujel vlak,“ konstatoval trenér Markus Weinzierl.

A tak když společně se sportovním vedení dával dohromady kádr Augsburgu pro příští ročník nejvyšší německé soutěže, český exreprezentant se mu do něj nevešel. Podle Kickeru mu také přitížilo, že neudělal pokrok v němčině a tudíž se dostal do izolace i v kabině.

Petrželu čeká složité léto

Co bude s Petrželou dál? Asi nejvíce by se nabízel návrat do Viktorie Plzeň, ze které se výbornými výkony katapultoval do Německa. Ale má to hned několik háčků. Ten největší se jmenuje peníze.

Milan Petržela se raduje z prvního gólu Plzně proti ŽižkovuFoto Michal Beránek (Sport)

Augsburg koupil Petrželu za 300 tisíc euro. A protože hráč má v tomto klubu ještě rok platný kontrakt, požaduje část z této sumy od potenciálních kupců zpátky. Kolik přesně, to si management pochopitelně nechal pro sebe. Jen nějaké drobné to však nebudou.

Za druhé tu je plat samotného fotbalisty. Není třeba zdůrazňovat, že v bundeslize si přišel na mnohem větší gáži, než měl v Česku. Spekuluje se o tom, že v Augsburgu mohl pobírat až čtyřnásobek toho, co si vydělal ve Štruncových sadech. Takže pokud by se chtěl vrátit k Horváthovi a spol., finančně by na tom prodělal.

I sportovní hledisko je problematické. Plzeň potřebuje rychlé fotbalisty, kteří si umějí poradit v soubojích jeden na jednoho, jenže Petržela rok pořádně nehrál. Jak na hřišti rozdýchá tenhle nepříjemný handicap? Nad tím bude jistě každý zájemce o jeho služby hodně přemýšlet.

Petrželovo léto asi nebude jednoduché…

Milan Petržela se raduje z prvního gólu Plzně proti Žižkovu
Milan Petržela se raduje z prvního gólu Plzně proti Žižkovu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud