Richard Šíma
30. května 2009 • 16:40

Olomouc vybojovala čtvrtou příčku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Pohádkový příběh obrozené Olomouce vyvrcholil. Sigma vyhrála nad Bohemians 3:0 a po čtyřech letech se vrací do pohárové Evropy. Bude jedním z trojice českých zástupců, kteří si v příští sezoně vyzkouší zbrusu novou soutěž – Evropskou ligu.



Do konce scházelo už jen pár vteřin a Haná jásala. Sigma vedla 3:0 a celý Andrův stadion znal také aktuální stav z Mladé Boleslavi. Místní hlasatel, aby atmosféru ještě více rozpumpoval, pár sekund před koncem znovu připomněl, že: „Mladá Boleslav – Sparta nula tři!!“ A když sudí Kovařík odpískal konec utkání, seběhli z tribuny i aktuálně distancovaní nebo zranění hráči a spolu s těmi, kteří zápas odehráli, se uprostřed hřiště šťastně objali. Oslavy mohly začít.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Souhrn kola >>>

Trenéra Psotku hráči po výhře vykoupali >>>

„Jsem šťastný, jsem dojatý,“ hledal slova olomoucký trenér Zdeněk Psotka a do očí se mu dojetí skutečně dralo. Nejen on si během utkání prožil několik nervózních chvilek. Sigma se sice díky Hořavově hlavičce dostala do vedení, ale pak se nemohla prosadit. Před dvěma týdny v utkání se Zlínem Hanáci o jednobrankový náskok přišli a najednou se dostavil strach, že by se mohlo něco podobného opakovat. Když po Lovásikově chybě doklepával zblízka Turtenwald a Škerle na brankové čáře zachránil, Andrův stadion utichl a dlouho mlčel. V Mladé Boleslavi byl navíc stav utkání stále jen 0:0...

Že se Sparta v Boleslavi ujala těsně před přestávkou vedení, to se díky místnímu hlasateli dozvěděli diváci, ale hráči v kabině nikoliv. „Mně to tajně pošeptal masér, ale věděli jsme to asi jen tři hráči. Jinak nikdo. Trenér nás nechtěl znervózňovat, abychom to vedení neztratili,“ prozradil olomoucký útočník Michal Ordoš.

HLASY TRENÉRŮ
Zděnek Psotka (Olomouc): "Jsem dojatý a šťastný, že se to podařilo."

Luboš Urban (Bohemians): "Výsledek nás neuspokojuje, ale zachránili jsme se a před klukama smekám."

Po čtvrthodině hry ale místní hlasatel znovu ohlásil vedení Sparty a to Olomouci pomohlo. Uvolnila se a začala mít jasně navrch. „Myslím si, že to byl taktický tah trenéra Psotky. Už asi nevěděl, jak nás probudit, tak asi rozkázal, aby to hlasatel vyhlásil,“ smál se Ordoš. Olomouc se najednou začala prosazovat, dostávala se do jedné tutovky za druhou, ale všechny neuvěřitelným způsobem zazdila. A znovu se vrátila nervozita. Zahodit tolik jasných šancí se nemusí vyplatit! A co když Sparta, vědoma si toho, že Liberec na Slavii prohrává, Boleslavi dovolí zápas otočit? Zvláště když utkání v Olomouci se hrálo s tříminutovým předstihem? A pak si vzal míč na nohu Štěpán a vypálil na Belaně fantastickou ránu. A bylo jasno. Sigma už zápas nepustí. „Mladá Boleslav – Sparta nula dvááááááá!“ ohlásil o chvíli později místní hlasatel a najednou bylo všechno jasné...

„Oslavy? Budou! Nic velkého naplánováno nebylo, jen taková společná večeře, ale teď? Teď to trochu opepříme!“ smál se Ordoš, jenž dal svým gólem výsledku jeho konečnou podobu.

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 3:0 (1:0)
Branky: 12. Hořava, 80. Štěpán, 83. Ordoš.
Rozhodčí: Kovařík - Večeřa, Santarius.
ŽK: Zoubek, Grznár.
Diváci: 3794.

Olomouc: Lovásik - Rossi, Komárek, Škerle, Heidenreich - Štětina (76. Nuc), Hořava - Janotka, Melinho, Hubník (46. Štěpán) - Ordoš (87. Petr).

Bohemians Praha: Belaň - Turtenwald, Horáček, Lencevič, Grznár - Demeter - Vošáhlík, Zoubek, Dobeš (78. Galbavý), Eismann (67. Kincl) - Ibe (51. Andronič).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud