8. června 2009 • 17:06

Bělorus Trubila se upsal Slavii na čtyři roky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již třetí letní posilou fotbalistů Slavie Praha se stal běloruský záložník Vitalij Trubila. Vedení ligového mistra se dohodlo na jeho přestupu s Mostem a s hráčem je domluveno na čtyřleté smlouvě.



"Věříme, že hráč tohoto typu nám může pomoci nejenom v lize, ale i v evropských pohárech," uvedl dnes ředitel Slavie Petr Doležal v tiskové zprávě. Již dříve klub získal útočníka Stanislava Vlčka vracejícího se z Anderlechtu a obránce Benjamina Vomáčku ze Žiliny.

Trubila zatím v české lize odehrál 46 zápasů a dal jednu branku. "Slavia má silné mužstvo, ale konkurence se nebojím. O místo v základní sestavě se chci poprat. Jestli mi trenér bude věřit a dá mi důvěru, udělám maximum pro to, abych ho nezklamal," řekl čtyřiadvacetiletý levonohý obránce či záložník.

Do Česka přišel na počátku roku 2006 a ještě před sestupem Mostu do druhé ligy se stal oporou týmu. Letošní jaro strávil na půlročním hostování ve Zlíně, v jehož dresu nastoupil hned třikrát proti Slavii - jednou v lize a dvakrát ve čtvrtfinále Poháru ČMFS.

"Mám rád zápasy s kvalitními soupeři, když se hraje hezký fotbal a Slavia takovou hru předvádí," uvedl Trubila, jenž se těší na zápasy v novém Edenu, kde už si jednou zahrál. "Už se nemůžu dočkat. Slavia má krásný stadion a také úžasné fanoušky. Na zápasy chodí hodně lidí, kteří vytvářejí skvělou atmosféru," dodal běloruský fotbalista, který je nyní na dovolené v Minsku.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud