Karel Häring
25. června 2009 • 12:20

Dril v lázních: Už se to veze, hlásil Řepka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Jen kilometr od nejmladšího vulkánu ve střední Evropě pobývá tým pražské Sparty na kondičním soustředění. Ale na procházky po přírodě nezbývají Letenským v tuto chvíli síly. Ve Františkových Lázních nabírají fyzické síly na příští sezonu, aby v ní prýštili energií vytékající lávy.



„Už se to veze," zavolá obránce Tomáš Řepka a za vteřinu se opírá do míče. První pokus míří do šišek na stromech za brankou, ale už ten druhý končí v síti. Ze sedmi pokusů se trefí třikrát. Jednou vyzkoušel i lob á la Poborský, ale neúspěšně.

Právě dokončuje půlminutové cvičení a přesouvá se na druhé z devíti stanovišť, které pro hráče připravili trenéři na středeční dopolední trénink. Ten začíná v deset hodin a krátce před jeho startem se v parku sousedícím se stadionkem ozývá bzukot kol. Hráči se totiž z nedalekého hotelu přesouvají na nich.

Trenér Chovanec doprovází své svěřence na kole.
Trenér Chovanec doprovází své svěřence na kole.


Po rozcvičce berou sparťané do rukou medicinbaly, po nich přicházejí na řadu švihadla. A pak už zmíněný kruhový, poměrně intenzivní trénink.
K nejatraktivnější části, střelbě na branku, se jako první staví Martin Jirouš, nová akvizice do útoku. Vytáhlý střelec se do toho pustí zostra. „To je střelec, ten je ještě čerstvej," zavolá směrem k bývalému útočníkovi Sokolova či Liberce. Bilance? Pět ku dvěma. Ale nejlepší není, mladíček Václav Kadlec se netrefí jen jednou.

„Nedáš všechny," hecoval sám sebe Blažek, když chytil jeden pokus. Šestatřicetiletý gólman se podle svých odhadů pouští do čtyřicáté přípravy v rámci profesionální kariéry. Ta současná se mu zamlouvá. „Zaplaťpánbůh to trenéři směřují tak, že všechno děláme na hřišti s míčem. Jsem rád, je to podobné jako v Německu," nechal se slyšet s tím, že atraktivnější formu místo fádního běhání mužstvu zajistily dobré výsledky vstupních testů.

„Hráči nastoupili do přípravy v lepším stavu než v zimě, proto jsme nemuseli tolik dělat na objemy. Intenzivně pracujeme s míčem, což nahrazuje klasické běhání," říká na stejné téma trenér Jozef Chovanec. Spartě se vyplatilo i to, že už v průběhu jara hráči na trénincích pod Martinem Haškem tvrdě trénovali.

Václav Kadlec relaxuje.Foto Barbora Reichová SPORT

Jen dva členové týmu, Sergio Peter a Juraj Piroska, nezvládli úvodní testy. „Zklamali mě. Na něčem jsme se dohodli a oni to nesplnili," zkritizoval trenér Jozef Chovanec dva hříšníky, kteří nedodrželi individuální plán, jejž každý dostal před nástupem na dovolenou.

Včera dopoledne museli výtečníci zopakovat testy a po jejich zvládnutí se měli večer připojit k mužstvu v lázeňském hotelu Komorní hůrka, který si Sparta vybrala za svůj dočasný domov během soustředění. Pokud by dodatečné zkoušky nezvládli, byli by vyhozeni z kádru A-týmu.

Na jeho dosavadní průběh a způsob tréninků si prý hráči i přes intenzitu moc nestěžují. Když trenér dostal otázku, jestli na svěřencích cítí, že je příprava více baví, s úsměvem prohodil. „Uvidíme, jestli je to bude bavit i odpoledne."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud