1. července 2009 • 17:18

Bohemians 1905 posilují, přichází Zelenka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený útočník Luděk Zelenka je zatím největší posilou fotbalistů Bohemians 1905, kteří se po roce vracejí do první ligy.



Pětatřicetiletý střelec, kterému schází jen osm branek k pokoření hranice 100 gólů v nejvyšší soutěži a vstupu do Klubu ligových kanonýrů, přichází do "dolíčku" na půlroční hostování z druholigové Dukly Praha. ČTK to dnes řekl ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

"Chci pomoci Bohemce a třeba se mi tady podaří dosáhnout i té vysněné stovky," uvedl Zelenka. K novým spoluhráčům se připojí už dnes večer a odcestuje s nimi na soustředění do Rakouska. V útoku "klokanů" má zacelit díru po Milanu Škodovi, který si v minulém týdnu poranil třísla, podstoupil operaci a několik týdnů bude mimo hru.

"Chybí nám tento typ koncového hráče, který dokáže zakončit z každé situace. V minulé sezoně jsme měli problémy se střílením branek, Zelenku angažujeme s cílem toto zlepšit," řekl trenér Pavel Hoftych.

Zelenka ve své bohaté kariéře oblékne dres už čtvrtého z pěti nejznámějších pražských klubů. Dříve působil ve Viktorii Žižkov, Slavii a naposledy v Dukle, v jeho "sbírce" už schází jen Sparta. Rodák z Liberce okusil i ligová angažmá v Jablonci, Teplicích či Brně. Naposledy okusil nejvyšší soutěž v Jablonci před dvěma lety, po podzimní části sezony 2007/08 na Střelnici skončil.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud