10. července 2009 • 12:00

Zelenka: Z Bohemky mě pustí až po stovce

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad v každém ligovém týmu narazí útočník Luděk Zelenka na hráče, s nímž v minulosti někde nastupoval. Jen v Bohemians 1905, kde bude na podzim hostovat z druholigové Dukly, po takovém jménu pátral marně.



Do celku nováčka přišel navíc těsně před odjezdem na soustředění do Rakouska a až tam pořádně poznává nové spoluhráče.

Jak vám seznamování jde?
„Tady není úniku, jsme tu odkázáni jeden na druhého. Ale snad to zvládám v pohodě.“

Koho vám dali na soustředění v Rakousku na pokoj?
„Martina Cseha. Je to ročník osmdesát osm, o patnáct let mladší než já... Máme hodně společných témat.“

To by mě ta společná témata zajímala?

„Vyprávím mu, co mi dělal Medy (Pavel Medynský, současný asistent Bohemians 1905 – pozn. red.), když jsem jako mladej začínal v Jablonci, aby byl vděčný za to, že já mu nic takového neprovádím.“ (směje se)

A je vám vděčný?
„Řekl bych, že ti mladí to berou dneska jinak.“

Bohemians 1905 vás kontaktovali těsně před odjezdem na soustředění do Rakouska. Měl jste čas o té nabídce vůbec přemýšlet?
„Hodně se na to spěchalo. Ale z mé strany ani nebylo o čem přemýšlet, jsem vděčný za šanci z ligy. Jen mě trochu mrzí, že jsem opustil Duklu, protože tam jsme rozdělali určitou práci. Proto se mi odcházelo těžko.“

Do ligy se vracíte po necelých dvou letech. Jak vzpomínáte na poslední angažmá v nejvyšší soutěži, když jste v roce 2007 po podzimu opouštěl Jablonec jako nežádaný hráč?
„Mám dobrou vlastnost, že všechno špatné zapomínám. Sportovně to sice moc nevyšlo, ale už to nerozebírám.“

Tehdy vám každý připomínal, že tam nastřílíte osm gólů, které vám chybí ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů. Jenže v Jablonci jste nakonec v nejvyšší soutěži ani jednou neskóroval. A teď se po vašem příchodu do Bohemians 1905 zase mluví o té stovce. Věříte, že se vám povede rozšířit dosavadní bilanci dvaadevadesáti ligových zásahů?

„Slyším to ze všech stran, ale nemyslím na to. Už jsem tu stovku oželel a pro mě by to byla jen taková odměna navíc.“

Ale čistě hypoteticky. Co když na podzim vstřelíte třeba pět gólů a výrazně se tomu Klubu ligových kanonýrů přiblížíte. Budete pak tlačit na Bohemians 1905 i Duklu, aby se vám hostování prodloužilo?

„Já nebudu tlačit na nikoho. Dukle jsem vděčný za to, že mi tuhle šanci umožnila. A pan Steinbroch (ředitel Bohemians 1905 – pozn. red.) stejně říkal, že mě nepustí dřív, než dám tu stovku. (směje se) Takže pokud bych se tomu přiblížil, asi by se o tom prodloužení jednalo. Ale to je teď hodně předběžné.“

Přípravu na sezonu jste zahájil s Duklou, s níž jste vyrazil na vodu. Jak se vám tahle forma „tréninku“ líbila?
„Na vodu jezdím pravidelně, takže to pro mě nic nového nebylo. Ale v takhle extrémních podmínkách jsem to ještě nezažil. Pršelo a bylo osm stupňů. V Českém Krumlově se na jednom jezu někdo utopil hodinu po tom, co jsme tam projížděli my...“

Měli jste sílu po takovém zážitku pokračovat?
„Vzhledem k tomu počasí a těm událostem jsme to zkrátili a pod Krumlovem skončili.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud