17. srpna 2009 • 13:26

První trenér odvolán! V Bohemians končí Žák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Vedení fotbalistů Bohemians Praha dnes odvolalo kouče Roberta Žáka. Důvodem jsou neuspokojivé výsledky, střížkovský klub totiž nezískal v úvodních čtyřech prvoligových kolech ani bod.



ČTK to sdělil tiskový mluvčí Bohemians Stanislav Sigmund. Spolu s Žákem skončil i asistent František Kopač, mužstvo zatím povedou Jaromír Jindráček a trenér brankářů Jan Klíma.Bohemians se z prvních čtyř zápasů nové sezony třikrát představili doma na Strahově, ale ani to jim nepomohlo k zisku bodů.

Naposledy podlehli v neděli 1:3 Teplicím a zůstali na posledním místě tabulky.Klubové vedení proto dnes dopoledne sáhlo k razantní změně. "Trenéři byli kvůli špatným výsledkům zcela logicky a pochopitelně od týmu odvoláni. Jejich angažování byla prostě chyba, kterou jsme udělali, a teď ji musíme napravit," řekl ČTK sportovní ředitel Bohemians Josef Jícha.Dodal, že dnes proběhly i pohovory s hráči.

Třiačtyřicetiletý Žák, který je první odvolaným trenérem v nové sezoně, v Bohemians potvrdil pověst nejméně úspěšného ligového kouče. V 46 zápasech v nejvyšší soutěži si připsal jen pět výher, s Českými Budějovicemi i s Mostem bojoval o záchranu.

Se Severočechy minulý rok sestoupil do druhé ligy."My ale nevycházíme z toho, zda je trenér předtím úspěšný, nebo neúspěšný. Je to slušný člověk, a když jsme tenkrát vzali Luboše Urbana, taky předčasně skončil v Plzni a v Mostě a pak u nás působil několik let. My jsme mysleli, že nám Robert Žák přinese zlepšení v ofenzivě a v práci s cizinci, ale to se bohužel nestalo," pokračoval Jícha.

Přesun na Strahov, kam se Bohemians před sezonou přestěhovali ze Žižkova k domácím zápasům, nepovažuje za rozhodující handicap. "V přípravě jsme hráli na menších hřištích a vlastně jsme nevyhráli ani jediný zápas. V tom bych problém neviděl, na to si musíme zvyknout," řekl Jícha.

Po prohře s Teplicemi prý vedení cítilo, že je potřeba okamžitá změna. "Myslím, že byl nejvyšší čas. Nový trenér přijde pravděpodobně v reprezentační pauze a musí najít společnou cestu a řeč s mužstvem. Pak jsou před námi zápasy s případnými kandidáty, kteří budou hrát v nižších patrech.
Proto je lepší udělat změnu teď hned," vysvětlil Jícha.Tým dočasně převzali asistenti Jindráček s Klímou, kteří jej budou v tomto týdnu připravovat až do sobotního utkání na Slovácku. Vedení mezitím bude shánět Žákova nástupce.

"Čeká nás spousta jednání s různými adepty. Těžko říct, koho teď máme v hledáčku. Žádné jméno zatím nevím, teprve budeme kandidáty oslovovat. Po této zkušenosti musíme být hodně obezřetní," dodal Jícha.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud