27. listopadu 2009 • 12:33

Plzeň nejprve chtěla hrát, teď odklad vítá

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již tuto neděli měli fotbalisté Plzně odehrát veledůležité klání s lídrem tabulky Teplicemi. Zápas se ale pravděpodobně uskuteční kvůli zdecimovanému kádru severočeského celku až zkraje jara. „Nelehkou situaci soupeře chápeme a rozhodnutí svazu respektujeme,“ uvedl generální manažer Plzně Adolf Šádek.



Teplice nechtěly nastoupit již do utkání se Sigmou Olomouc. Jenomže jejich žádost fotbalový svaz nepřijal a Severočeši prohráli vysoko 2:6.

Po dalších případech prasečí chřipky, které se v kabině objevily, však tentokráte vedení ligy konečně „žlutomodrým“ vyhovělo. A duel s Plzní odložilo. Ta nebyla proti.

„Hráčům Teplic desetidenní karanténu určitě nezávidíme. Také Viktoria Plzeň bojuje s velkou marodkou a oslabením kádru,“ upozornil Šádek na absenci Bystroně a Koláře. „Další hráči v čele s kapitánem Horváthem, Limberský a Petrželou měli z důvodu nachlazení úlevy v tréninkovém procesu.“

Šádek přiznal, že nejprve chtěl, aby se utkání odehrálo v původním termínu, proti odložení zápasu ovšem bojovat nebude.

„Jarní program je nabitý, jsou v něm dvě středeční vložená kola a navíc pohár. Kvůli této skutečnosti a přes výše zmíněné zdravotní problémy jsme byli pro variantu odehrání zápasu. Rozhodnutí svazu o odložení utkání však plně respektujeme,“ podotkl.

Navíc Plzni odklad zápasu přijde více než vhod. „S ohledem na nejistý start našich klíčových hráčů v případě nedělního utkání v konečném důsledku vývoj událostí vítáme a věříme, že jarní měření obou celků v plné sportovní formě nabídne fanouškům velký fotbalový zážitek,“ dodal Šádek.

Ve stejném duchu mluvil i trenér Pavel Vrba, jehož svěřenci mají díky předčasnému konci podzimní části od soboty volno.

„Chystali jsme se na nedělní utkání a byli jsme připraveni jej odehrát. Rozhodnutí svazu však plně respektujeme. Oproti původnímu plánu tak poslední trénink absolvujeme s největší pravděpodobností již zítra a následně hráči nastoupí dovolenou,“ uzavřel Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud