Pavel Janega
15. března 2010 • 04:59

Slavík: Viděl jsem, jak Naumovovi visela noha

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Čekáte góly, bojujete o body, a pak nastane horor. Doslova. Utkání Slavie a Teplic přineslo hned několik ošklivých okamžiků, před kterými rodiče museli svým dětem zakrývat oči. „A vy prostě na to myslet nemůžete, protože rozhodčí kvůli tomu zápas neukončí,“ říká Martin Slavík, brankář severočeského celku.



„Měkčí povahy tyhle momenty ovlivnily,“ přiznal po utkání trenér Slavie Karel Jarolím. Vystihl to přesně. A jasně. V Edenu zavládlo zděšení – a to hned dvakrát.

Horor I.: Slávista Petr Janda běží, aniž by se díval na cestu. Pořád sleduje letící míč. Pak se pomalu otáčí a připravuje se na vzdušný souboj. Naproti němu přibíhá Milan Matula. Nebojí se, neuhýbá. Zavře oči. Prásk! Hlava trefí hlavu.

Souboj Slavie s Teplicemi jsme sledovali ONLINE »
Zraněný slávistický útočník Naumov.Foto Repro ČT4
Tepličtí fotbalisté u zraněného Naumova.Foto Repro ČT4

Oba končí na zemi. Na hřiště musí lékaři. Janda je odnášen kvůli podezření z otřesu mozku. Matulovi teče krev ze zvukovodu. Oba střídají a odjíždí do nemocnice.

Horor II.: Riste Naumov přebírá míč a postupuje kupředu. Balon si ale dává na dlouhou nohu a v tom okamžiku do něj vletí řízný stoper Martin Klein.

O vyložený faul nejde, přesto slávistický útočník zůstává na zemi. Drží si plandající zbytek nohy a řve. Křičí bolestí. Brečí. Ostatní hráči se chytají za hlavu, odvracejí oči.

„Všechny nás to zmrazilo,“ řekl teplický kouč Jiří Plíšek. Pro Naumova přijíždí až na hrací plochu sanitka, která jej okamžitě odváží za Jandou a Matulou. „Čeká ho okamžitá operace,“ informuje klub.

Klein odrovnal Naumova. Ale zákeřné to nebylo, řekl »

Fotbalisté, kteří museli dohrát první poločas s nastavenými dvanácti minutami, odcházejí do kabin značně rozhozeni. Trenéři se o přestávce snaží o incidentu nemluvit, ale svěřencům negativní myšlenky z hlav vystrnadit nedokážou.

„Vůbec jsme o tom nemluvili. Přesto každý na Naumova pořád myslel,“ přiznal brankář Teplic Martin Slavík. „Zvláště když jsem spatřil, jak mu ta noha visela. Bylo to nepříjemné.“

Gólman Teplic Martin Slavík Gólman Teplic Martin SlavíkFoto ČTK

Ostrý souboj viděl zblízka, a tak si troufl říct, že o faul nešlo.

„Martin Klein do toho nešel nijak zákeřně. Navíc nejdřív trefil balon, až pak Naumova. Nebyl to drastický faul. Martin je prostě v těchto soubojích tvrdej. Ale že to dopadlo takhle, je samozřejmě smutný,“ poznamenal Slavík.

Nepřehlédněte:
Plíšek a Jarolím: Zranění ovlivnila zápas »

Hubáček: Na Naumova nešlo nemyslet…»


Zraněnému Naumovovi přiběhli pomoci i protihráči
Zraněnému Naumovovi přiběhli pomoci i protihráči


Klein po utkání mluvil obdobnými slovy. Navíc si všiml, že zlomeninu bérce způsobil Naumovovi kvůli tomu, že měl balon na dlouhou (stojnou) nohu.

„Já ji naopak měl zapřenou, takže jsem si z toho souboje odnesl jen malý šrám. A to je oproti Ristemu minimální bolest,“ řekl teplický stoper. „Kdyby měl Naumov nohu ve vzduchu, tak mu ji nezlomil,“ přitakává Slavík.

Něco takového se na českých prvoligových stadionech často nevidíFoto Pavel Mazáč (Sport)

Slavističtí fanoušci po zbytek zápasu dávali teplickým fotbalistům co proto. Téměř při každém jejich doteku s míčem pískali, skandovali vulgární pokřiky a uráželi individuální hráče.

„Nás to z míry ale nevyvedlo,“ uvedl Slavík s tím, že se všichni snažili koncentrovat pouze na fotbal.

„Museli jsme, i když každý z nás Naumovovo zranění v podvědomí měl. Rozhodčí ovšem kvůli tomu zápas neukončil, takže jsme pokračovali v tom, co jsme si řekli před zápasem: že chceme minimálně bodovat.“

To se Teplicím i přes hororové okamžiky povedlo. Z Edenu si po remíze 0:0 odvezly bod. „Je zlatý, plusový, prostě výborný. Neprohráli jsme a udrželi si Slavii od sebe,“ dodal Slavík.

VIDEO - Na zranění Risteho Naumova se můžete podívat zde:

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud