20. března 2010 • 20:12

Zklamání v Ostravě: Baník podlehl Budějovicím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezmála po patnácti letech vezou fotbalisté Českých Budějovic vítězství z Ostravy. Baník už třetí zápas ve vítkovickém exilu nevyhrál, o jeho porážce rozhodl ve 22. minutě po Otepkově rohu přesným volejem Horejš.



Favorit si proti týmu ze suterénu tabulky vytvořil jen územní převahu bez větších šancí a poprvé v sezoně doma utrpěl porážku.

Kouzlo vítkovického azylu pominulo. Podle ostravských not proběhla jen úvodní desetiminutovka, ale aktivita Baníku přinesla pouze několik náznaků bez opravdové šance.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>

Jihočeši v obranné ulitě nezůstali nadlouho. Pětičlenná záložní řada s úspěchem rozbíjela akce soupeře, ale stále častěji sama přecházela do ofenzívy. Pramenily z toho čtyři rohové kopy v krátkém sledu, a pak i pátý, po němž už zahřmělo.

Prapůvodem ostravského maléru byl Varadi, který si v hloubi útočné poloviny nechal sebrat balon a rychlý kontr hostů Baník odvrátil jen na roh: z něj Otepkův centr na malém vápně přesným volejem nasměroval v 22. minutě do sítě neubráněný Horejš.

Ostrava se nutila do tlaku, který byl ale hodně bezzubý. Velký čtverec a místa, odkud hrozí nebezpečí, jí zůstala zapovězena. Snad jen při šanci Mičoly hosté v 36. minutě mohli vyhlásit stav ohrožení, ale domácí útočník střelou z úhlu mířil do vnější sítě.

Přímočarosti Baníku pomohl poločasový nástup mladíka Vydry. Ten rozhýbal ofenzivní linii, ale nepřesnosti z finální fázi domácích nevymýtil. K nebezpečné hlavičce se v 54. minutě dostal Neves, z deseti metrů ovšem přestřelil. Stejně dopadl o deset minut později i Lukeš, který se poprvé v zápase po Vydrově přistrčení hlavou dostal s míčem na noze Jihočechům do týla.

Optická převaha Ostravu k bodům nedovedla. Domácí v závěru už většinu akcí vedli vzduchem, kde však kralovala českobudějovická obrana. Poslední šanci k vyrovnání symbolicky zahodil Tchuř, který v 89. minutě tak jako ostatní spoluhráči z dobré pozice netrefil bránu.

FC Baník Ostrava - SK Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)
Branka: 22. Horejš.
Rozhodčí: Královec - Zlámal, Vysloužil.
ŽK: Tchuř, Neves, Bolf - Laštovka.
Diváci: 9317.

Ostrava: Baránek - Řezník, Bolf, Neves, Tchuř - Lukeš, Marek, Lička - Varadi (77. Wojnar), Zeher (46. Vydra), Mičola (65. Strnad).

České Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Žižka, Krob - Hudson (69. Stráský), Otepka (90. Sedláček), Černák, Riegel, Volešák - Meszároš (81. Ondrášek).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud