Stanislav Hrabě
25. července 2010 • 19:51

Tragický start ligy: Teplice propadly i s Příbramí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když ve 39. minutě zatloukl kapitán hostí Huňa do teplické sítě druhou hmoždinku, nad Stínadly se rozprostřela tma. Ne skutečná, slunce si nacházelo mezi mraky skuliny, ale duševní. Nespokojení fanoušci začali pískat. Druhý poločas sice přinesl Teplicím zlepšení a první gól v sezoně, ale zmarnění zůstalo.



Až do posledního kola bojovaly Teplice v uplynulém ročníku o evropské pohárové vystoupení. Letos budou mít patrně docela jiné starosti. Dvakrát prohrály, jsou v tabulce poslední.

Nejprve je rozebralo Slovácko, nyní na jejich půdě Příbram, která na Stínadlech dosud brala ze sedmi střetnutí jeden bod za bezbrankovou remízu. Teď už i zná pocit vítězství.

Ze tváří teplických hráčů, kteří loni byli u domácích fanoušků za hrdiny, teply rozpaky. Všichni kroutili hlavou, nechápali, co se nimi děje.

„Pět gólů ve dvou zápasech?“ projel si rychle skore obdržených gólů brankář Martin Slavík. „To je opravdu hodně,“ připustil. „Slavíkovi nic nevyčítám, on za ty góly nemůže,“ bránil svého svěřence trenér Jiří Plíšek.

Kuří oko roste v ofenzívě. „Už na jaře nebyla nic moc, ale spoléhali jsme na pevnou obranu,“ rozebíral Plíšek. „Teď se ukazuje, že i v ní máme problém. Ale to zakončení...“ ani nedokázal doříci myšlenku.

Příbramský boss Jaroslav Starka (vlevo) gratuluje trenérovi Martinu Hřídelovi k výhře v Teplicích
Příbramský boss Jaroslav Starka (vlevo) gratuluje trenérovi Martinu Hřídelovi k výhře v Teplicích


„Hrajeme po vápno,“ přiznal útočník Tomáš Vondrášek. Fakta hovoří jasně – první přímou střelu vyslal na příbramskou branku střídající Došek v 50. minutě.

Když se nedaří, psychická pohoda jde rychle dolů. “Nevím, co se s námi děje,“ nedokázal najít odpověď brankář Slavík. Ale musíme se z toho dostat, shodují se všichni. „Když to nejde, tak se musí přitlačit,“ naznačil jednu z možností stoper Martin Klein. „Méně krásy, více boje.“

V mužstvu se rozlévá nedobré ovzduší. Nenastalo po poměrně úspěšném uplynulém ročníku uspokojení? „To se zeptejte hráčů,“ odkazoval na viníky trenér Plíšek.
Příbramský Daniel Huňa (vpravo na zemi) překonal teplického gólmana Martina SlavíkaFoto Pavel Mazáč (Sport)


Ale i on má takový pocit. „Když máte zvíře v divočině, tak se musí hodně snažit, aby něco ulovilo a najedlo se. Když je v domácnosti, je o něho postaráno a má dosytosti krmě, tak jeho hladovost klesá,“ poukázal na výborné klubové podmínky.

Přijdu pokuty? „I to je řešení, ale nejprve si musíme všechno rozebrat,“ nebránil by se ani přísnějším postihům.

Příbramští zářili spokojeností. Aby ne, poprvé dobyli teplickou půdu. Už v úvodním duelu doma s Ostravou nebyli marní, teď vezou body z venku.

Doma vychytal nulu brankář Jakub Rondzik, v Teplicích se zaskvěl Aleš Hruška. Kdo je tedy jedničkou? „Bude jím Hruška,“ nezastíral spokojený trenér Martin Hřídel. „S Ostravou nechytal z rodinných důvodů,“ vysvětlil.

FK Teplice - 1. FK Příbram 1:2 (0:2)
Branky:
87. Mareš - 28. Jurdík, 39. Huňa. Rozhodčí: Mikel - Kordula, Lakomý. ŽK: Vondrášek, Stožický, Došek, Vachoušek - Hruška, Huňa. Diváci: 3950.
Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič, Matula (46. Verbíř), Vachoušek, Stožický - Mahmutovič (46. Došek), Vondrášek (74. Mareš). Trenér: Plíšek.
Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Klesa (89. Wágner), Videgla, Tarczal, Pleško - Jurdík (63. Borek), Huňa. Trenér: Hřídel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud