Hynek Preisler
26. července 2010 • 04:00

Jako Contador. Petržela rozlítil Liberec

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň rozhodla o své výhře 3:2 v Liberci akcí, která rozpálila domácí doruda. Na Jiřího Fleišmana směřovala přihrávka od spoluhráče. K míči se však liberecký obránce už nedostal. Zranil se a spadl na zem, což signalizoval. Balonu se místo něj zmocnil Petržela a rozjel rozhodující gólovou akci.



Trochu to připomíná čerstvou kauzu z Tour de France, kdy Contador využil toho, že jeho sokovi Schleckovi spadl řetěz a předjel ho.

Plzeňský fotbalista Milan Petržela zase před třetím gólem Plzně získal balon jen díky tomu, že obránce Jiří Fleišman se nešťastně zranil a nemohl převzít přihrávku od spoluhráče.



Petržela tak rozjel akci, která pohlednou bitvu rozhodla. A domácí fotbalisty pořádně nasupila. Podle Libereckých měl v duchu fair play balon uklidit do autu. Fleišman poté střídal.

„Boží mlýny melou, nepřeju mu nic špatnýho, ale tohle se prostě nedělá... Kdyby byl ve vápně, tak neřeknu půl slova, ale tohle bylo na půlce a on s tím běží 40 metrů a nezakopne to, kde to jsme?“ diví se navrátilec Jiří Štajner.

U Jiřího Fleišmana, kterého chytla křeč, se sklání Jan Nezmar
U Jiřího Fleišmana, kterého chytla křeč, se sklání Jan Nezmar

Pravidla jsou však jasná. V boji proti zdržování hry by hráči zakopávat balon do autu kvůli ošetření neměli. Hru může přerušit jen sudí.

„Rozhodčí má hru přerušit jen tehdy, když půjde o zdraví hráče, v tom případě by měl i hráč poskytnout první pomoc. Hráči nemají balon ze hřiště co zakopávat, jsou od toho, aby hráli, a ne aby přerušovali hru. Tahle kauza mi připadá stejná, jestli měl onen cyklista počkat na druhýho, kdy mu spadl řetěz,“ myslí si kouč Ladislav Škorpil.

Současný sportovní manažer Hradce Králové zápas sledoval přímo na stadionu U Nisy. „Chápu jak potrefený, tak ty, co z toho měli profit. A zároveň také chápu výklad toho pravidla, takže bych celou záležitost nechal na rozhodčím Kocourkovi. Ale Petržela se zachoval podle pravidel,“ soudí Škorpil.

Jan Rezek (vlevo) se raduje z gólu po akci Milana PetrželyFoto Pavel Mazáč (Sport)

„O tom není sporu, ale na druhou stranu jsou nějaká lidská pravidla a pravidla fair play hry a v jejich duchu to prostě nebylo. Plzeň se dostala k míči jedině díky tomu, že Jirka Fleišman nemohl pokračovat a bohužel jsme z toho inkasovali. Neumím si představit, že bych v této situaci já pokračoval ve hře,“ říká liberecký útočník Jan Nezmar.

Po Petrželově rychlé akci a druhé brance Rezka v 64. minutě se na hřišti strhla mela, do které se zapojilo hned několik hráčů včetně Jiřího Štajnera. Diváci Petrželu „odsoudili“ ještě na hřišti. Při každém jeho doteku s míčem hlasitě pískali a bučeli.

„Ale v prvé řadě se zlobím na nás, že jsme tu situaci lépe nevyřešili. Měli jsme balon a byla škoda, že si nerozuměl Fleišman s Dejmkem, protože on na něj volal, že mu to nemá dávat, že nemůže hrát. Radek Dejmek si myslel, že na něj volá, ať mu nahraje... A pak jsme to mohli dohrát lépe, i když samozřejmě byla hodně rozhozená naše koncentrace,“ uzavírá Jan Nezmar.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud