30. července 2010 • 12:40

Ultras Slavie se sejdou s nejvyšším vedením

Autor: mip
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta zpráva jim bere naději. Majitelé Bohemians 1905 oznámili, že se Ďolíček opravovat nebude, a tak „klokani“ zůstávají v Synot Tip Areně. Zelenobílí fanoušci však dál pořádají sbírku na záchranu starého stadionu a ti slávističtí se dnes sejdou s vedením klubu. Co na schůzce vyřeší?



S tou myšlenkou se už pomalu smiřovali, nyní ji dostali černou na bílém. Ondrej Oravec, zástupce majoritního majitele Bohemians 1905, oznámil, že naděje na opravu Ďolíčku neexistuje. Fanoušci „klokanů“ i Slavie, v jejíž Synot Tip Areně nyní zelenobílí hostují, přesto neskládají zbraně.

„Pro mě to prohlášení neznamená nic. Dostalo se ke mně mailem už asi před dvěma měsíci, když ho pan Oravec rozeslal užší skupině lidí. Spíš jsem se divil, že si dával práci s tím, aby ho teď znovu vydával jako tiskovou zprávu,“ krčí rameny Antonín Jelínek z Družstva fanoušků Bohemians.

„V takhle otevřené formě je to pro nás novinka, ale počítali jsme s tím. Bohužel,“ zůstává klidný i představitel Ultras Slavie vystupující pod přezdívkou Strašák.



Ve zprávě, kterou Oravec vydal jménem společnosti Cifi Football, většinového vlastníka Bohemians 1905, se píše i to, že se připravuje projekt dostavby jižního křídla Synot Tip Areny, v němž by měli mít „klokani“ svoje zázemí. To se mimo jiné nelíbí slávistickým fanouškům – ti v půlce července poslali vedení Slavie otevřený dopis, o jehož obsahu budou dnes s představiteli klubu jednat.

Slávistický kotel v plné parádě.Foto Michal Beránek SPORT


„Sejdeme se s pány Rosenem a Platilem. Rádi bychom konkretizovali body z otevřeného dopisu, vedení nám určitě taky bude chtít něco říct. Bude to uzavřená schůzka, na pranýř před ostatní fanoušky by měli pánové předstoupit příští týden,“ usmívá se s nadsázkou Strašák.

„Já od schůzky očekávám, že najdeme společnou řeč. Nemyslím si ale, že se změní něco v tom smyslu, že bychom začali zase chodit do Edenu. V nejbližších týdnech ne.“



Družstvo fanoušků Bohemians mezitím pokračuje ve sbírce na záchranu Ďolíčku, i když Jelínek připouští, že se tahle snaha v poslední době poněkud zadrhla. „Máme přislíbený úvěr, nabízíme částku lehce pod padesát milionů korun. Problém je ale v tom, že s námi majitelé nekomunikují, proto tenhle plán trochu usnul,“ krčí rameny. „Jsem však přesvědčený, že by se mohl zase rozjet, kdyby řekli, že mají vůli Ďolíček prodat.“

To by se hodilo i příznivcům Slavie. Ti se v tomhle zájmu se svými kolegy z Bohemians naprosto shodují. „Bojujeme za to, aby se v Ďolíčku nezměnil územní plán, aby byla aspoň nějaká naděje, že nás přestanou otravovat v Edenu,“ vysvětluje Strašák.

Kvůli tomu, že Bohemians a Slavia sdílejí v této sezoně Synot Tip Arenu, podstatná část fanoušků obou klubů zápasy v Edenu bojkotuje.

Fanoušci Slavie dorazili do Ostravy
Fanoušci Slavie dorazili do Ostravy


Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud