3. srpna 2010 • 05:00

Sparta se mění k lepšímu. To myslíte vážně?!

Autor: Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle že je loňský mistr ligy? Sparta teď připomíná spíš soubor packalů, kteří
na co sáhnou, to pokazí! Parodií je pak včerejší spuštění nového internetového portálu, kde klub hlásá: „Sparta se mění k lepšímu“.



Jenže ono to není nikde vidět! Tým Jozefa Chovance prohrál v prvních třech kolech s dvěma outsidery a s třetím málem remizoval. Dvakrát týmu chyběl pilíř zadní řady Tomáš Řepka. Už dvakrát ho totiž řešila disciplinárka.

Dvě prohry ze tří zápasů a dvanácté místo v tabulce. Tohle snad ani nemůže
být tým, který vloni dokráčel bez jediné prohry k mistrovskému titulu.


Když se Sparta dozvěděla, že bude v prvních třech kolech hrát proti outsiderům (Hradec, Slovácko, Budějovice), nemohla mít jiný cíl, než zisk devíti bodů. Jenže po hrozných výkonech má jen tři, které navíc vystřelila gólem v nastaveném čase v domácím utkání se Slováckem.

Blesk.cz

Sparta dělá jeden přešlap za druhým. Nehledě na výsledky se také nedá na její hru koukat. Navíc se jí už podruhé vyřadil ze hry Tomáš Řepka. Tedy obránce, na němž celá hra Sparty stojí.

610143:gallery:true:true

Nejprve kvůli červené v Superpoháru nesměl hrát v Hradci a teď má pozastavenou činnost kvůli tomu, že plival na protihráče.

Posledním přehmatem byl zápas v Českých Budějovicích. Trenér Chovanec, který je zároveň generálním sportovním manažerem, soupeře podcenil a chtěl »šetřit« své největší opory. Na lavičce tak zůstali Sionko, Matějovský,Kadlec či Wilfried.


Za tak rozpačitý vstup do sezony by řada trenérů ze Sparty letěla! Úsměvné pak přijde spuštění nového webu, které provázely komplikace. Dokonce se na něm v jednu chvíli objevilo, že Sparta vede po třech kolech Gambrinus ligu.

V upravené ligové tabulce Sparta vede. Ale jenom tady.

610070:gallery:true:true

Snad to byla opravdu poslední minela Letenských. Ve středu je čeká bitva o Ligu mistrů v polské Poznani (první zápas vyhrála Sparta 1:0). Jestli neuspěje a vypadne, přijde o miliony. A to už by byl opravdu pořádný přešlap.

ZÁKLADNÍ RADY BLESKU, JAK ZMĚNIT SPARTU K LEPŠÍMU
Začněte hrát fotbal!
Holomajzna, bramboračka... Popsat letošní výkony Sparty lze různě, jen ne slovem fotbal. Pánové, začněte si už konečně přihrávat mezi sebou a ne soupeři.

● Vyměňte kouče!
„Já nejsem žádnej trenér,“ řekl Jozef Chovanec. V roli manažera přesto zápasy i koučuje a bohužel pro Spartu dostává svým slovům.
Kdy to vedení klubu dojde?

● Zkroťte Řepku!
Bez potrestaného kapitána je Sparta poloviční. Místo na ruku mu proto nalepte kapitánskou pásku přes pusu. Nebude moct nadávat ani plivat... Pro začátek aspoň nějaký pokrok, který by vám mohl pomoci.


FANOUŠCI SPARTY: CHOVANEC VEN!
● „Pokud Spartička prohraje v Poznani, nemá Chovanec a jeho asistenti ve Spartě co dělat. Na tenhle fotbal se nedá dívat!“ (vuuuvuzela)

● „Doufám, že Poláka vyřídíme, protože jinak si to Pepa asi pěkně odskáče. Sám řekl, že má největší zodpovědnost za výsledky.“
(Kocek)

● „Pan Chovanec stále dokola slintá, jak máme široký a kvalitní kádr. Kulový! Chovancovy metody jsou 100 let za opicemi. Pokud nepostoupíme do LM, měl by rezignovat.“
(Becici)

● „Chovanec? Stoleté metody, hra na náhodu, spoléhání na defenzivu. Je to marný.“
(jbee)

● „Sparta je pro mě vše, ale po Budějovicích jsem tak znechucen, že mám co dělat, abych příště vůbec došel na Letnou. To byl hnus
fotbal.“
(taufer)

● „Pane Chovanec, respektuji vás jako skvělého obránce, ale když se
kouknu na styl Sparty, tak mi přijde, že na hřišti běhá11 obránců.“ (Dzambar)

● „Vážené vedení Spartičky! Vraťte ji zpět, kde jste ji převzali! To znamená v pohárech, kde vždy něco znamenala. Na protest proti
Vám sundávám vlajku ze zdi - minimálně na týden!“
(Jibla64)

● „Baník hraje Evropskou ligu. Všiml si pan Chovanec, že nějakej Baník si taky nešetří hráče?! Hraje s tím nej, co má, a taky je to
vidět. Dali Brnu 3 góly.“
(VojtechMikyska)

Pozn.: Názory fanoušků jsou ze stránek www.blesk. cz, www.spartaforever.cz a www.sparta.cz.

Brabec a Krob odcházejí se sklopenými hlavami.
Brabec a Krob odcházejí se sklopenými hlavami.




Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud