8. srpna 2010 • 17:30

Baníkovci jsou v Praze, policie čtyři zadržela

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Do Prahy dorazilo dnes odpoledne vlakem na 300 fanoušků ostravského Baníku, který se večer utká s fotbalisty Sparty. Čtyři fandy policie zadržela. Kolem 18:00 dorazili příznivci za doprovodu policistů na stadion Sparty na Letné. Podle zpravodajky ČTK na zápas přišlo i několik fanoušků polských Katovic.



Už po příjezdu na pražské hlavní nádraží házeli fanoušci Baníku po policistech dělobuchy a sklo. Dva z nich policie dosud zadržela kvůli ničení veřejného majetku, další dva za výtržnictví. Jeden mladistvý zadržený byl pod vlivem alkoholu.

Na fanoušky Baníku dohlížejí více než tři stovky policistů. Na místě je antikonfliktní tým, v záloze je připravena i speciální pořádková jednotka a policisté na koních a se psy. V případě potřeby vzlétne policejní vrtulník.

 

Diváci se při vstupu na stadion nevyhnou standardním kontrolám. Spolu se vstupenkami budou pořadatelé kontrolovat občanské průkazy a neumožní vstup opilým nebo těm, kteří by chtěli pronést pyrotechniku.

Fanouškům hrozí v případě nezákonného chování i citelný trest. Pokud v souvislosti s návštěvou utkání spáchají úmyslný trestný čin, například poničí zařízení stadionu nebo se poperou, může jim soudce zakázat chodit na sportovní akce. Zákaz vstupu může trvat až deset let.

Cesta obávaných rowdies se obešla bez komplikací. Pouze jednoho fanouška dopravní četa z vlaku vysadila, protože neměl platnou jízdenku.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud