23. srpna 2010 • 16:36

Baník Ostrava: Další tým zralý na ručník

Autor: kap, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli se prát o mistrovský titul, minimálně o pohárové příčky. Po šesti kolech ostravskému Baníku ovšem náleží čtrnácté místo! Čtyřikrát v řadě prohrál, naposledy s Mladou Boleslaví 0:1. „Baník není fit,“ uznává trenér Miroslav Koubek.



Jedno vítězství, dvě remízy, tři porážky. To je ligová bilance Baníku. Na první pohled katastrofa. Na druhý ještě horší. Ostravští fotbalisté totiž vybuchli také v pohárové Evropě, kde nestačili na běloruský Mogilev.

Do toho krutá porážka od Sparty 0:4 a nepovedené zápasy s Olomoucí a Mladou Boleslaví. „Můj tým momentálně nemá parametry, aby bojoval o špičku,“ zoufá Miroslav Koubek, kouč před sezonou ambiciózního mužstva.

Baník potápí zejména standardní situace. „V poslední době se nám to stává osudným,“ lituje Koubek.

„Přitom jsme si říkali, že nesmíme dostávat laciné góly, ale i s jednou inkasovanou brankou se dá žít. Jenže náš problém je ofenziva,“ vysvětluje.

Ostravě zkrátka chybí pohoda, hraje křečovitě, nervózně. Ještě na jaře sebevědomý tým má najednou problém si přihrát v rychlosti a hlavně – vytvořit si vůbec nějakou šanci.

„Není to dobré, psychika hráčů po tolika porážkách jde dolů. Ale nedá se nic dělat, musíme se z toho dostat sami. Momentálně jsme prostě mezi týmy, které hrají o záchranu,“ dodal smutně Koubek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud