20. října 2010 • 14:46

Vízek: Sparto, nezlob se, ale na titul nemáš

Autor: spo
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta nedisponuje mistrovským mančaftem, který by získal titul. Takový názor zastává internacionál Ladislav Vízek, který je zároveň zvědavý, jak na dvanáctibodový náskok Plzně letenský klub zareaguje.



„Ať se na mě na Letné nezlobí, ale blíží se ten okamžik, kdy o titulu přestanou i jen snít. Ve Spartě chybí pohoda, kterou musíte mít, abyste se vrhli do akce, která je na první pohled šílená,“ soudí Vízek.

Ustojí krizi Sparty trenér Chovanec?Foto Koláž iSport.cz

Podle něj každé odehrané kolo zmenšuje Spartě manévrovací prostor. A naděje, že by na jaře vyhrála třeba čtrnáct zápasů v řadě, tomu Vízek v tuhle chvíli nevěří.

„Já vím, že někdo může říct – stačí, aby Plzeň dvakrát prohrála, Sparta dvakrát vyhrála, a je to jen o šest bodů, což není nijak propastný rozdíl. Ale je strašně nepravděpodobný, aby se liga tak moc zdramatizovala,“ uvedl.

Podle Vízka má Plzeň titul v kapse, ale nesmí se v zimě zbláznit a překopat kádr. „Hlavně nesmí nakupovat! To by byla ještě větší chyba, než některou z opor v zimním přestupním termínu prodat,“ myslí si bývalý reprezentant.

Ladislav Vízek coby fotbalový brankář Dolních Chaber.Foto Jaroslav Legner SPORT

Mnohem lepší prý je, aby si vedení klubu ušetřilo peníze na prémie. Neměli by totiž zapomínat, co se nedávno stalo ve Slavii.

„Začala měnit, začala nakupovat a posilovat – a jak to dopadlo?! Celá mozaika se jim rozpadla pod rukama, nezůstalo nic, jen drahý hráči, prázdný ruce, zklamaný fanoušci,“ upozornil Vízek.

„A jestli někdo vypustí kachnu, že třeba právě Sparta chce v budoucnu angažovat plzeňského kouče Vrbu, tak věřím, že v Plzni se tomu akorát zasmějí. Může mít titul, tak proč by ho házel do kanálu?“ dodal.

Ladislav Vízek coby fotbalový brankář Dolních Chaber.
Ladislav Vízek coby fotbalový brankář Dolních Chaber.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud