13. června 2011 • 19:06

Soud odložil řízení mezi britským ENIC a Slavií

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražský městský soud odročil úterní řízení ve sporu britské společnosti ENIC s fotbalovou Slavií. Bývalý většinový vlastník pražského klubu se domáhá zaplacení přibližně stomilionové pohledávky, kterou mu Vršovičtí dluží.



O odročení požádaly obě strany - ENIC i Slavia - prostřednictvím nového majoritního akcionáře investiční skupiny Natland Group. ČTK o tom informoval mluvčí Natlandu Rostislav Starý.

Zda odročení soudního řízení znamená posun v jednáních mezi ENIC a Natlandem, která obě strany již několik týdnů vedou, není jasné. Natland nechce jednání do jejich uzavření nijak komentovat.

Dluh uznává, ale zatím prý není v Čechách splatný. "Závazek existuje v účetních knihách Slavie, je řádně veden. Ale je soudně rozhodnutý v Anglii, ten rozsudek zatím není soudně vykonatelný v České republice. Ta pohledávka zatím nemůže být splatná," řekl na tiskové konferenci na konci května investiční ředitel Natlandu Josef Vojta. "Jakmile se tak ale stane, budeme to řešit," dodal.

Dluh vznikl tím, že bývalý vlastník Slavie ENIC byl majoritním akcionářem klubu, ale financoval ho částečně prostřednictvím půjček. Ty byly zčásti splaceny, ale přes 3,6 milionu liber ještě zůstává neuhrazeno.

ENIC drží ve Slavii stále 16 procent akcií, Natland má přibližně 51 procent. Zbylou třetinu vlastní bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud