12. srpna 2011 • 22:08

Dukla poprvé padla, Žižkov si připsal první výhru po návratu do ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Žižkov se poprvé od května 2009 dočkali prvoligových bodů. V dnešním duelu 3. kola na svém hřišti porazili v souboji nováčků Duklu Praha 1:0. O jediný gól zápasu se v 35. minutě postaral Ilija Nestorovski. Žižkov tak bodoval poprvé po šesti ligových zápasech, naopak Dukla po devíti soutěžních zápasech našla přemožitele.



Dlouho se zdálo, že v derby bude mít navrch Dukla. V 18. minutě vysunul Berger za obranu Pázlera, ale reprezentační gólman Vaclík mu včasným vyběhnutím šanci zmařil. O chvíli později se opakovala podobná situace, tentokrát se do šance řítil Berger, ale Vaclík byl znovu rychlejší.

Pak však začali přebírat iniciativu domácí. V 25. minutě předvedli rychlý brejk po levé straně, Mach běžel z úhlu sám na brankáře Radu a snažil se ho obstřelit, ale gólman vytrčil nohu a míč vyrazil.

Nestorovski slaví branku domácíchFoto Michal Beránek (Sport)
O deset minut později však už udeřilo. A znovu po brejku, který táhl Bořil. Následně rozehrál do strany na Bartla, jehož střílený centr usměrnil tečí přesně do šibenice Nestorovski.

Po změně stran se Dukla snažila vytvořit si tlak a blízko srovnání byl krátce po příchodu na hřiště střídající Vrzal, ale z úhlu napálil Haškův prudký centr vysoko nad. Nebezpečnější ale byli domácí. Bořilovu hlavičku musel vytáhnout brankář Rada, neujala se ani Bartlova táhlá střela, která skončila jen těsně vedle.

A když se na druhé straně neprosadili po standardních situacích Vrzal s Hanouskem, skončil nervózní duel plný tvrdých zákroků hubenou výhrou domácích. Dukla tak potvrdila, že to na Žižkov neumí, když ho neporazila ani v minulé druholigové sezoně.


FK Viktoria Žižkov - FK Dukla Praha 1:0 (1:0)


Branka: 35. Nestorovski. Rozhodčí: K. Hrubeš - Ubias, Košec. ŽK: Nestorovski, Bartl - Berger, Vrzal, Mikula. Diváci: 4081.

Sestavy:

Žižkov: Vaclík - Bartl (78. Folprecht), Procházka, Lafrance, Čermák - Bořil, Súkenník, Šťastný (72. Schut), Mach - Kalod, Nestorovski (82. Bodeček). Trenér: Pulpit.

Dukla: Rada - Hašek, Mikula, Vorel, Švejdík (81. Jirouš) - Malý (64. Podrazký), Gedeon, Hanousek - Berger, Markovič, Pázler (57. Vrzal). Trenér: Kozel.

Ohlasy po utkání
Podle trenéra Dukly Luboše Kozla dnes rozhodl důraz. "Jsem zklamaný, protože v našich silách bylo tu bodovat. Byli jsme na tom hůře s agresivitou v pokutovém území. Proti Budějovicím jsme byli ve vápně lepší, dnes v tom byl lepší Žižkov. V poli jsme možná byli fotbalovější, ale ne ve vápně," řekl Kozel.

"My měli v útoku jen náznaky a nebezpečné standardní situace, ale nic jsme v ten vyrovnávací gól v přetavit nedokázali. Proto gratuluji soupeři k výhře," dodal trenér Dukly.

Litoval také inkasovaného gólu. "Ten jsme soupeři nabídli vlastní chybou při autu. Byly tam i další chyby, které soupeř naštěstí nepotrestal. Pak ale mohl hrát Žižkov to, co mu vyhovuje, tedy z obrany a na rychlé brejky," doplnil Kozel.

Domácí kouč Martin Pulpit byl rád, že se po dvou výsledkově nevydařených zápasech v Hradci Králové a v Příbrami potvrdilo, že jeho hráči jsou schopní přetavit herní kvalitu v body.

"Bylo pro nás důležité, abychom hned v prvním utkání nezískali minusové body do tabulky pravdy. Byli jsme důraznější, nebezpečnější a měli jsme více gólových šancí. Proto je výhra zasloužená," uvedl Pulpit.

"Dukla možná měla větší aktivitu, ale byli jsme na ni dobře připravení. Chtěli jsme napadáním získat míče a z brejků hrozit, což se nám dařilo," doplnil.

Vyzdvihl však i hru soupeře, a to zejména útočníka Tomáše Bergera. "Toho jsem kdysi přivedl do Plzně a bylo mi řečeno, že z něj nebude nikdy fotbalista. Jsem rád, že se to nepotvrdilo. Dnes to byl hráč, který nám dělal největší problémy," ocenil.

O míč bojuje domácí Súkenník s Gedeonem
O míč bojuje domácí Súkenník s Gedeonem






Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud