12. srpna 2011 • 21:00

Z nováčka udělal jedničku. Čech nastoupí i v Kodani, potvrdil Vrba

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Plzni se sotva rozkoukal a už mazal do branky. Gólman Marek Čech sotva pár hodin po svém přestupu nastoupil k ligovému zápasu s Teplicemi. Premiéra se mu povedla, vychytal čisté konto a důležitou výhru 2:0.



"Brali jsme ho jako jedničku, chytat bude i v Kodani," přiznal po utkání trenér Pavel Vrba. Zkušený brankář tak zacelí mezeru po zraněném Pavlíkovi, který bude Plzni ještě několik týdnů chybět.

Ve svém prvním zápase za Plzeň Čech příliš práce neměl. Teplice působily na Štruncových sadech bezradně, jeho branku prakticky neohrozily. "Kluci mi to hodně ulehčili. Podali jsme dobrý výkon, zaslouženě jsme vyhráli," vykládal po utkání spokojený gólman.

Čerstvá posila Plzně Marek Čech udržel při svém debutu nulu.Foto Barbora Reichová Sport
Trenér Vrba bez okolků přiznal, že zkušeného brankáře bral na pozici jedničky. I proto ho postavil prakticky hned poté, co se dotáhl jeho přestup. "Bylo to šité horkou jehlou, přiznávám. Ale musel dostat šanci, aby mohl chytat v úterý Kodani," vysvětloval Vrba nečekaný tah.

"Dostali jsme hodně laciných branek, hledali jsme nějaké řešení. Sháněli jsme zkušeného brankáře, což Marek splňuje. Navíc přichází zadarmo jako volný hráč. Jsem rád, že to vyšlo," vykládal spokojený trenér Západočechů.

Pro pětatřicetiletého gólmana, který do Plzně přišel z ruské Soči, byly poslední dny hodně hektické. "Měl jsem den a půl na sbalení všech věcí v Rusku. S manželkou jsme se snažili to dát co nejrychleji do kupy. Z úterky na středu to bylo velice zajímavé," popisoval Čech rychlý přesun z Ruska.

Do české ligy se vrací po pěti letech za velmi zvláštních okolností. "V Soči byl majitel, kterého nikdo téměř neviděl. Já jsem ho spatřil až ve chvíli, kdy nám oznámil, že klub skončil," vyprávěl rozpačitě.

"Nejdřív jsme měli velké velké abice, přišlo asi 25 nových hráčů, navíc výborný trenér Čerčesov. Projekt vypadal skvěle, ale po dvou měsících jsme zjistili, že to bude bublina. Přestali platit, pak už jsme věděli, že to bude složité."

V Plzni Čech vstupuje do další části kariéry. "Kdyby mi někdo před rokem řekl, že se vrátím, nevěřil bych mu. Ale mužstvo máme kvalitní, na Ligu mistrů máme šanci. Ale Kodaň jsem ještě neviděl, tak uvidíme," věří v síly ligového mistra.

Čech nastoupí i v úterním play off Ligy mistrů v Kodani. I přes fakt, že s týmem do utkání s Teplicemi absolvoval jediný trénink. "Kdo neriskuje, nikdy nic nezkusí.K povolání riziko patří, věřil jsem, že to vyjde a že to zvládne," vysvětloval po utkání Vrba. Snad ho ostřílený brankář nezklame ani na horké půdě v Dánsku.

Admir Ljevakovič se snaží zastavit Michala Ďuriše z Plzně.
Admir Ljevakovič se snaží zastavit Michala Ďuriše z Plzně.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud