13. srpna 2011 • 08:38

Hrdina Žižkova Nestorovski: S mými brankami není konec!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiérové body fotbalistů Viktorie Žižkov po návratu do první ligy zařídil v páteční předehrávce 3. kola proti Dukle svým gólem makedonský útočník Ilja Nestorovski. Pro bývalého hráče Slovácka to byla třetí branka v 31 zápasech české ligy a první po jedenácti měsících. Sám však věří, že nyní na Žižkově půjde jeho gólová produkce nahoru.



Dosud dával každou sezonu po gólu, proto by se mohlo zdát, že jeho trefa do sítě Dukly v pátečním utkání bude jeho poslední v tomto ročníku. "Ne, ne, teď není s brankami konec. Ve Slovácku bylo gólů málo, protože jsem nedostával tolik šancí. Tady na Žižkově snad dostanu šancí více, tak bude více i gólů," uvedl Nestorovski v rozhovoru s novináři již slušnou češtinou.

Na více branek si věří i proto, že mu vyhovuje herní styl žižkovského týmu a spolupráce s druhým útočníkem Richardem Kalodem. "Teď jsme hráli dva zápasy spolu a bylo to dobré. Od začátku ligy jsem se dostal během tří zápasů snad do deseti šancí. Pokud to bude takhle pokračovat, tak další góly přijdou," věří.

První přišel už do sítě Dukly. "Byl to rychlý brejk, Bartl poslal centr, já šel na přední tyč, tečoval jsem to a krásně to spadlo pod břevno. Chtěl jsem trefit balon hlavně na branku. A ono to spadlo na správné místo," přiznal, že příliš nemířil. "Můj nejlepší zápas to ale nebyl. Více se mi dařilo před týdnem v Příbrami. Jen chyběl ten gól, který jsem dal dneska," dodal.

Svou první soutěžní trefu za Žižkov hodlal se spoluhráči pořádně oslavit. "Budeme slavit asi hodně. S klukama si uděláme párty na bytu," prozradil s tím, že slavit bude i se svou makedonskou přítelkyní. "Konečně za mnou přijela. Čekalo se, až si najdu byt. Teď tu bude se mnou. Uvidíme, jak to tu se mnou dlouho vydrží," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud