6. října 2011 • 18:19

Lafata se přiznal k simulování, zaplatí pokutu 30 tisíc korun

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonecký fotbalista David Lafata dostal od disciplinární komise FAČR pokutu 30 tisíc korun za to, že v duelu se Žižkovem nasimuloval penaltu. Nejlepší střelec ligy ušel zápasovému trestu, který v květnu obdržel za simulování mladoboleslavský útočník Jan Chramosta. Lafatovi pomohlo, že se přiznal.



"Zachovali jsme se jinak než u Chramosty, který zapíral, zatímco Lafata nám poslal vyrozumění, ve kterém se přiznal, že to prostě zkusil," uvedl dnes předseda disciplinární komise Jiří Golda.

Lafata se provinil 25. září v utkání se Žižkovem, když v závěru "přihrál" střet s brankářem Tomášem Vaclíkem a z nařízené penalty sám zvýšil na konečných 3:1.

Disciplinárka rovněž udělila pokutu 50 tisíc korun Spartě Praha za nedostatečnou pořadatelskou službu v derby se Slavií. Ze stejného důvodu bylo zahájeno řízení s Viktorií Žižkov, která měla problémy s pořadatelskou službou v utkání s Bohemians 1905. Trenér Baníku Ostrava Pavel Malura dostal důtku za kontroverzní výroky do médií.

Zastavenou činnost na dvě soutěžní utkání nepodmíněně má útočník Slavie Matěj Papričiak za surovou hru a následné vyloučení v duelu s Olomoucí.
Kvůli surové hře má distanc i útočník druholigového Mostu Sergej Ruseckij, definitivní výši trestu disciplinárka vynese až poté, co prostuduje další podklady.
Kvůli čtyřem žlutým kartám si jedno utkání nezahrají Milan Škoda z Bohemians 1905 a v druhé lize Vladimír Čáp, Petr Cigánek (oba Opava) a Petr Kunášek (Čáslav).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud