22. října 2011 • 00:04

Byl to náš nejlepší venkovní zápas, smutnil po prohře kouč Baníku

Autor: hp, mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravané museli skousnout smutnou prohru. Rozhodující gól inkasovali svěřenci Pavla Malury až v poslední minutě zápasu a po dobrém výkonu tak přesto odjíždějí z Liberce bez bodového zisku.



Baník sahal na stadionu U Nisy po cenné remíze v boji o záchranu. Dvakrát prohrával, ale kanonýr Václav Svěrkoš pokaždé vyrovnal. Na Nezmarův zásah z poslední minuty už hosté byli krátcí. "Dva góly byly k ničemu. Myslím, že za druhou půlku jsme si bod zasloužili, ale zase na druhou stranu jsme měli štěstí v Plzni (1:1). V situaci, v jaké jsme, potřebujeme hlavně body, ale ty nemáme, což nás mrzí," smutnil Svěrkoš.

Zklamání neskrýval ani jeho trenér: "Vlastně jsme dostali tři stejné góly ze standardních situací, takže nás soupeř předčil v důrazu v pokutovém území." Věděl, že Liberec nebyl neporazitelný. Doma se mu dlouhodobě nedaří, naplno tu bodoval poprvé od druhého kola.

"Odehráli jsme naše nejlepší utkání, minimálně co se týče zápasů venku," přiznal Malura. Podobně viděl zápas i jeho svěřenec. "Raději bych byl, kdyby bylo horší a vyhráli jsme... Ale samozřejmě jsem rád, že jsme tam měli nějaké kombinace. Ale herně druhá půle asi byla naše nejlepší," přitakal Svěrkoš.

To, že jeho tým nebyl jasně lepší, si uvědomoval i trenér Liberce. "Výsledek je pro Baník krutý," připustil Jaroslav Šilhavý, jenž oslavil své sté prvoligové utkání v české lize vítězstvím.

Zleva Lukáš Vácha z Liberce a Pavol Poliaček z Ostravy.
Zleva Lukáš Vácha z Liberce a Pavol Poliaček z Ostravy.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud