19. listopadu 2011 • 20:14

Plzeň porazila Boleslav, body zařídil slovenský kanonýr Bakoš

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce ligového titulu Viktoria Plzeň porazila na domácím hřišti Mladou Boleslav 3:2 a v ligové tabulce se posunula na třetí místo. Dvě branky vstřelil slovenský kanonýr Bakoš, jednu trefu přidal reprezentant Petr Jiráček.



Západočeši tak dali dárek trenéru Pavlu Vrbovi k jeho 100. utkání v roli hlavního kouče v nejvyšší soutěži. Jedním z klíčových hráčů vítězů byl další jubilant Pavel Horváth, hrající 350. ligový zápas.

Plzeňský kapitán byl výraznou postavou od prvních minut a už v páté minutě vyzkoušel pohotovost gólmana Millera. Ve 14. minutě pak vyslal dlouhým pasem do šance Bakoše, kterého sice kryl stoper Johana, jenže po jeho nedorozumění s Millerem se k míči dostal plzeňský útočník a domácí vedli.

Hosté ale potvrdili, že jsou ofenzivně hrajícím celkem, brzy si vypracovali první možnost a v 25. minutě už bylo vyrovnáno po Procházkově trestném kopu. Odchovanec plzeňského klubu gól ani příliš neoslavoval a brzy přestalo být do smíchu všem Středočechům.

V 33. minutě sice Čišovský po Petrželově centru přelstil přesným náběhem a hlavou celou obranu hostů, ale míč se od břevna a tyče odrazil zpět do pole. O minutu později už ale Štruncovy sady znovu oslavovaly gól a opět v něm hlavní roli hrál Horváth.

Václav Procházka právě střílí vyrovnávací branku Boleslavi
Václav Procházka právě střílí vyrovnávací branku Boleslavi

Jeho lob se odrazil od břevna zpět před nabíhajícího Bakoše, který vstřelil druhý gól. A třetí přidal těsně před pauzou reprezentant Jiráček, který využil své rychlosti, prohnal se kolem obránců a přesnou střelou zaskočil brankáře.

I v druhém poločase byli domácí aktivnější, ale na obou stranách ubylo gólových šancí, obrany si dávaly větší pozor. Až v 79. minutě se dostal před Millera do koncovky střídající Ďuriš, ale do branky se netrefil.

Hostům patřil závěr, vstřelili dokonce dvě branky, ale stejně jako Chramostovi před poločasem ani Rolkovi v 84. minutě nebyl gól uznán kvůli ofsajdovému postavení. Hostující Johana sice v poslední minutě snížil na 3:2, ale na vyrovnání už jeho tým neměl čas.

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 3:2
(3:1)

Branky: 14. a 34. Bakoš, 37. Jiráček - 25. Procházka, 90. Johana. Rozhodčí: Bílek - Mencl, Pospíšil. ŽK: Petržela - Štohanzl, Janíček, Rolko. Diváci: 5835.

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Petržela (86. Hora), Kolář (89. Darida), Pilař (70. Ďuriš) - Bakoš. Trenér: Vrba. Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Rolko, Johana, Šírl - Kúdela (72. Wojnar), Procházka, Štohanzl - Zahustel (66. Kysela), Chramosta, Kulič (82. Řezníček). Trenér: Koubek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud