Michal Petrák
22. prosince 2011 • 13:03

Nový GSM opět na Letné. Sparta vítá zpět Hřebíka, muže extrémů

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už potřetí se dnes na Spartě objevil Jaroslav Hřebík, muž, který u jejích fanoušků vzbuzuje plno vášní. Jeho dvě předchozí angažmá na Letné přinesla fantastické zážitky i depresivní válku fans proti vlastnímu klubu. Jak dopadne sázka na fotbalového myslitele z Benešova tentokrát?



Neskutečný zápas s Realem Madrid i všudypřítomné skandování „Hřebík ven!“, které dusilo celý tým. Jako by angažmá Jaroslava Hřebíka na Spartě nemohla jít zlatou střední cestou, vždy se pohybují jen v extrémech. Přesto boss Daniel Křetínský sází na uznávaného teoretika i potřetí. Hřebík dnes nahradil ve funkci generálního sportovního manažera Jozefa Chovance.

Extrém 1: Odkopy Roberta Carlose (listopad 2001)

Porážka, přesto potlesk vestoje. 21. listopadu 2001 zavanula nad Letnou fotbalová moderna, Sparta podlehla v základní skupině Ligy mistrů Realu Madrid 2:3, avšak „bílý balet“ se s aktivně hrajícím soupeřem pořádně zapotil. „I takový hráč jako Roberto Carlos, který fantasticky pracuje s míčem, musel několik situací řešit odkopem do autu. To potěší,“ pochvaloval si po utkání výkon svého týmu Hřebík.

Přesto musel šest kol před koncem ročníku kvůli zhoršujícím se výsledkům v lize „fotbalový profesor“ odejít. Šéf klubu Vlastimil Košťál tehdy prohlásil, že byl trenér špatný filozof – a pronesl slavný výrok o „Hřebíkově dece“. Zážitek ze zápasu s Realem však ani tento odchod nesmazal.

Extrém 2: Hřebík ven! (říjen 2005)

Naštvaní hráči základní sestavy na lavičce, křičící a pískající fanoušci, nervózní trenér i hráči na hřišti. Hlavně Luboš Loučka a brankář Tomáš Grigar na ten zápas v Teplicích nezapomenou. Mladý gólman Sparty, který nahradil v bráně Jaromíra Blažka, nahrál domácím na rozhodující gól, pravý bek musel střídat už ve dvaadvacáté minutě. Na hřiště místo něj přišel Pavel Pergl, vedle Blažka a Lukáše Zelenky jeden z hráčů, které Hřebík nepostavil do základu.

Sparta byla v totálním rozkladu. „Vemte si, jak to tady vypadalo. Přijeli fanoušci Sparty a fandí Teplicím. Ta situace už je neúnosná,“ povídal na tiskové konferenci po porážce 1:2 zlomený Hřebík. Trenér, který nahradil oblíbence fans Františka Straku, sice získal titul, ovšem srdce fanoušků ne. Prošel kontroverzím rozchodem s Karlem Poborským, prodělal pásový opar a vandalové postříkali fasádu jeho domu v Benešově.

„Odchod trenéra Hřebíka je v zájmu Sparty. Může být užitečný, aby se naše výsledky zlepšily,“ prohlásil majitel letenského klubu Daniel Křetínský, když den po prohře v Teplicích trenéra odvolal.

Nyní na něj sází znovu, tentokrát v roli generálního sportovního manažera. Jak dopadne Hřebík ve Spartě tentokrát? Bude to hop, nebo trop?

Jaroslav Hřebík je známý stratég, takhle vypadá jeho taktický plán
Jaroslav Hřebík je známý stratég, takhle vypadá jeho taktický plán

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud