9. února 2012 • 14:55

Trest za doping. Plzeňský Bystroň dostal dvouletý zákaz fotbalu

Autor: ČTK, iSport.cz, kah
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský fotbalista David Bystroň dostal dvouletý zákaz činnosti za pozitivní dopingový nález. Jeho trest vyprší 3. ledna roku 2014. Rozhodla o tom disciplinární komise UEFA, která dnes informovala i plzeňský klub. Agentuře ČTK to řekl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.



Třicetiletý Bystroň měl pozitivní test 23. listopadu po utkání Ligy mistrů proti Borisovu. Lednová analýza B nález potvrdila. Ve vzorcích Bystroňovy moči byly údajně nalezeny stopy po zakázaném metamfetaminu, tedy drogou známější pod názvem pervitin. Bystroňovi hrozil až čtyřletý trest.

"Případné zveřejnění látky necháme na rozhodnutí hráče. Známe ji, nicméně z důvodu citlivosti dané informace přenecháváme toto rozhodnutí na Davidovi," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Bystroň od začátku ledna trénuje individuálně mimo plzeňský tým. Klub zatím nerozhodl, zda s obráncem rozváže smlouvu. Definitivně jasno by mělo být v příštím týdnu po schůzce Bystroně a vedení Viktorie.

"Dle našich informací se hráč proti verdiktu nebude odvolávat, nicméně všechny tyto náležitosti budou obsahem zmíněné schůzky v příštím týdnu. Zatím platí pouze to, že s Davidem definitivně nemůžeme v nejbližším období počítat," dodal Šádek.

Konečný verdikt nechce komentovat ani samotný hráč. "Do setkáni klubu s hráčem, které se uskuteční počátkem týdne za účasti Sport Investu, se nebudeme k celé záležitosti vyjadřovat," sdělil iSport.cz Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která Bystroně zastupuje.

Vstoupit do diskuse
14

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud