18. února 2012 • 20:50

Hřebík výhru sledoval z novinářské tribuny, s hráči mluvil o poločase

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na střídačce nebudu, trenérům stoprocentně věřím. To, co Jaroslav Hřebík před startem  jarní části fotbalové ligy avizoval, do puntíku splnil. Vítězné utkání Sparty se  Slováckem (1:0) sledoval nový generální sportovní manažer z novinářské tribuny.



Hřebík vždy platil za impulzivního kouče, na lajně u střídačky ho bylo pokaždé hodně  slyšet. V nové funkci ve Spartě místo na střídačce vyměnil za pohled z tribuny. "Na  lavičce nebudu, od toho jsou trenéři," naznačoval po svém nástupu na Spartu.

První mistrovský duel v roli GSM Sparty Hřebík sledoval na Letné spolu s ředitelem  sportovního úseku Jakubem Otavou na místě určeném pro novináře. Z možná nejvyššího místa na tribuně je na dění na hřišti dobrý přehled, zřejmě proto si tuhle pozici Hřebík vybral.

Zatímco jeho předchůdce Jozef Chovanec si mužstvo řídil přímo z lavičky, Hřebík do práce trenérům během zápasu nezasahuje. S hráči mluvil jen o přestávce.

"O poločase v šatně byl, řekli jsme si nějaké pohledy na to, co se v první půli odehrávalo. K hráčům v podstatě nemluvil, akorát jednu poznámku měl ke krajním záložníkům," přiblížil první trenér Sparty Martin Hašek.

Hřebík by o poločase měl do kabiny chodit každé utkání, taková je domluva mezi ním a trenéry.  "V podstatě takhle by to mělo být i v dalších zápasech," potvrdil Hašek.

Hřebík ani o přestávce mužstvo přímo neřídil. "Od toho jsou trenéři, aby určovali taktiku, případně dělali nějaké změny. Samozřejmě, on to vidí z tribuny. Zajímá nás jeho názor, protože to vidí zeshora. Kvůli tomu jsem na podzim měl vysílačku. Jsou určité věci, které z úrovně hřiště tolik nepostřehnete," vysvětlil první kouč Sparty.

Ze zisku tří bodů musel mít Hřebík jistě radost, předvedený výkon mu několik vrásek přidělal. Sparta Slovácko porazila 1:0, ale do posledních minut se proti oslabenému soupeři musela bát o výsledek...

Sparťané vzpomněli i na zesnulého Lukáše Přibyla
Sparťané vzpomněli i na zesnulého Lukáše Přibyla

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud