19. února 2012 • 19:41

Jablonec porazil Bohemians, utkání přerušila vzpomínka na Přibyla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Kuchta utekl do sóla a přeloboval Fryštáka. Senzační gól, 0:1
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalisté Jablonce zahájili jaro výhrou 2:1 v utkání 17. kola první ligy na hřišti Bohemians 1905. Udrželi tak kontakt s třetím místem tabulky znamenajícím účast v pohárech. Tři body zařídil Baumitu sedm minut před koncem David Lafata, který si připsal už 19. gól v sezoně. Bohemians prohráli s Jabloncem už pošesté za sebou a na výhru nad Severočechy čekají už 14 zápasů.



Jablonec začal zhurta a už po 40 vteřinách se dostal za obranu Jarolím, ale místo střely přihrával jen na obsazeného spoluhráče. Pak na sebe dvakrát upozornil jablonecký pravý záložník Kopic.

Nejprve se uvolnil, ale střílel těsně vedle, v jedenácté minutě však po jeho akci už udeřilo. Kopic poslal přízemní centr na malé vápno, kam si naběhl Piták a zblízka prostřelil brankáře Sňozíka.

Teprve pak se začali prosazovat i domácí. Abraham zachytil míč 25 metrů od branky a tvrdě vypálil, ale jen do středu branky. Neujaly se ani dvě střely aktivního Bartka.

V prvním poločase proběhla též vzpomínka na Lukáše Přibyla. Akce ze symbolické třiatřicáté minuty byla dohodnutá, tleskali i hráči Jablonce. O přestávce navíc Přibylovi věnovali pár slov dva velcí bohemáci, trenér Trnavy Pavel Hoftych a herec Ivan Trojan.

Do druhé půle domácí Bohemians 1905 vlétli mnohem aktivněji, možná i hnáni snahou co nejlépe uctít bývalého ředitele Lukáše Přibyla, jehož památce byl dnešní duel věnován.

Nejprve střílela nová posila Vyhnal, ale Špitem vyražený míč jablonecká obrana uklidila do bezpečí. Pak se do šance dostal Hartig, jeho ránu však jeden z obránců tečoval na břevno.

Fanoušci Bohemians v Edenu uctili památku nedávno zesnulého Lukáše Přibyla
Video se připravuje ...

Do třetice už udeřilo. Bohemians předvedli rychlou akci, Abraham vysunul na levé křídlo Bartka, jehož střelu vyrazil Špit pouze před dobíhajícího Vyhnala a ten svůj první soutěžní start za Bohemians oslavil premiérovým ligovým gólem. Předtím odehrál osm zápasů za Slavii.

Další šanci nabídl Jablonec domácím sám, když střídající Vošahlík přihrával svému brankáři tak nešťastně, že se k míči málem dostal Vyhnal. Špit na poslední chvíli situaci zachránit.

Na poslední čtvrthodinu přišel fotbalistům Bohemians pomoci také záložník Kaufman, který již zažehnal dlouhodobé zdravotní problémy a do ligového utkání nastoupil téměř přesně po roce.

Nakonec ale slavil Jablonec. Sedm minut před koncem Kovařík odcentroval a Lafata ve skluzu poslal míč za Sňozíkova záda. Domácí ještě sahali po bodu, ale nadějné pokusy nové akvizice Orolína a Krajáka zablokovala jablonecká obrana.

Bohemians 1905 - Baumit Jablonec 1:2 (0:1)

Branky: 59. Vyhnal - 11. Piták, 83. Lafata. Rozhodčí: Paták - Lhoták, Moláček. ŽK: Žižka, Abraham - Loučka. Diváci: 2199.

Bohemians 1905: Sňozík - Moravec, Lukáš, Cseh, Žižka - Budínský (88. Orolín), Borek (77. Kaufman), Abraham, Bartek - Hartig (69. Kraják), Vyhnal. Trenér: Medynský.
Jablonec: Špit - Eliáš, Zábojník, Pavlík, Novák - Kopic (69. Vošahlík), Jarolím, Loučka, Piták (74. Vaněk), Kovařík (90. Jablonský) - Lafata. Trenér: Komňacký.

Bývalý trenér Bohemians Pavel Hoftych spolu s Ivanem Trojanem vzpomínají na nedávno zesnulého Lukáše Přibyla
Bývalý trenér Bohemians Pavel Hoftych spolu s Ivanem Trojanem vzpomínají na nedávno zesnulého Lukáše Přibyla

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud