Karel Häring
20. února 2012 • 13:40

"NOVÁ“ Sparta? Na šedesát procent. Aktivita nevydržela dlouho

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

HODNOCENÍ | S téměř novým realizačním týmem a pozměněným herním stylem vstupovala pražská Sparta do jarní části. Jak se Letenským, kteří porazili v rámci 17. kola Slovácko 1:0 gólem z 1. minuty, podařilo naplnit očekávání? Podle Sportu to zvládli ze šedesáti procent.



Výsledek 80%
Sparta vyhrála předchozích osm zápasů se Slováckem. Z toho pohledu byla ta devátá brána jako povinnost, ale museli si ji vydřít. Pro Letenské přesto mělo hubené vítězství velkou cenu. Po změnách a novinkách v týmu potřebovali odstartovat s plným ziskem. Určitě si představovali, že se nebudou o výhru strachovat do konce. „Jsme rádi, že jsme vstoupili do jara vítězně a máme tři body,“ přiznal trenér Martin Hašek.

Presink 60%
Řada z více než osmi tisícovek fanoušků, kteří dorazili v sobotu na zápas, byla zvědavá na slibovaný presink. V první půli se o něj Sparta snažila a víceméně se jí dařil. Slovácko se prakticky nedostalo ke kloudné akci. „Chtěli jsme hrát kombinačně, ale Sparta nás dobře napadala,“ přiznal Václav Ondřejka, útočník hostů. S přibývajícím časem aktivita Pražanů ustávala. Hosté navíc zjednodušili hru, což dělalo Letenským problémy.

Výkon lídrů 50%
Ani jeden z nejzkušenějších hráčů letenského týmu (Marek Matějovský, Jiří Jarošík, Libor Sionko) v sobotu nijak nezářil. Prvně jmenovaný nicméně potvrdil, že má pro hru Sparty velký význam, opět několikrát chytře vyslal své spoluhráče do šance, snažil se dirigovat hru. Jenže kapitánovi klubu by prospělo, kdyby se v některých chvílích nesnažil držet míč pod svou kontrolou až tak dlouho. Hru domácích tím občas zbrzdil.

Posily 70%
V základní sestavě se představili dva hráči, kteří nenastupovali za Spartu v průběhu podzimu – Mario Holek a Andrej Kerič. První z nich se ve středu zálohy rozjížděl pomaleji, celkově odvedl průměrný výkon. Chorvatský útočník splatil důvěru trenérů, kteří mu dali přednost před Peterem Grajciarem, když vstřelil hned v 1. minutě jediný gól utkání. Mohl přidat i druhou branku, ovšem v dalších šancích už se zorientoval hůř.

Kerič se postaral o jedinou branku utkáníFoto Michal Beránek (Sport)

Herní projev 60%
První poločas výrazněji naznačil, jakým fotbalem by se chtěla Sparta prezentovat. Byť pohyb Letenských nebyl ideální, snažili se o dynamickou hru. Moc šancí si však domácí nevypracovali. Ve druhé půli šli herně dolů, jejich výkon byl bez většího nápadu. „Celkově nebyl dojem z naší hry úplně optimální. Tohle mužstvo má potenciál a má natrénováno na to, aby se prezentovalo lepším výkonem v poli,“ nezapíral Hašek.

Pohyb 40%
Možná na to měl vliv měkčí terén nebo dozvuky náročnější přípravy, sparťanům ale přes snahu scházela lehkost pohybu. „Viděl jsem po pěti sedmi minutách, že to není ono,“ nezapíral Hašek. „Často nám chyběl krok, byli jsme později v soubojích, i proto jsme příliš často faulovali,“ našel příčinu karetních trestů pro Leonarda Kweukeho, Manuela Pamiče a Marka Matějovského. Posledně dva jmenovaní budou Spartě chybět v pátek v Hradci.

Sparta měla fantastický úvod
Sparta měla fantastický úvod

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud