26. února 2012 • 19:15

Řepkovi fandil v domácí premiéře i kotel Sparty: Byl jsem dojatý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanská vlajka s nápisem "Řepka na hrad", pyrotechnika, oslavné chorály na sparťanskou legendu. Ne, tady nejsme na Letné, ale v Českých Budějovicích. Obránce Dynama Tomáše Řepku totiž v jeho domácí premiéře proti Bohemians 1905 přišli povzbudit i fanoušci letenského klubu.



"Když jsem viděl ty fanoušky Sparty, byl jsem z toho dojatý," uvedl osmatřicetiletý stoper po utkání. Fanoušci Sparty ocenili každý Řepkův úspěšný kontakt s míčem aplausem nebo skandováním jeho jména.

Sám zkušený obránce se však hodnotil přísně, nebyl se sebou úplně spokojený. Připustil, že si párkrát pomohl fauly, které také rozhodčí viděli a odpískali.

České Budějovice s novým vůdcem zadních řad na jaře remizovaly v Olomouci a porazily doma Bohemians. "Ze šesti bodů jsme získali čtyři. Začátek jara se nám povedl," uvedl Řepka.

Při dnešním vítězství ho nerozhodila ani náhlá změna počasí. Po pár minutách utkání Střelecký ostrov na moment zavalila silná sněhová přeháňka.

Zatímco někteří hráči si museli kvůli sněhu o přestávce přezouvat kopačky, Řepka zůstal ve stejných. "Byl jsem od začátku připravený na to, že takováhle situace může nastat," řekl bývalý kapitán Sparty.

České Budějovice teď čekají dva zápasy na hřištích soupeřů. Nejprve Jihočeši zamíří do Jablonce, potom se představí v Ostravě. "V Jablonci uvidíme, co dokážeme uhrát. Ale důležitá pro nás bude především Ostrava," uvedl.

Právě s týmem, v němž Řepka zahajoval profesionální kariéru, České Budějovice bojují o záchranu. "Pokud v Ostravě neprohrajeme, bude to pro nás zase o něco lepší," řekl.

Tomáš Řepka se opět dočkal podpory sparťanských fanoušků
Tomáš Řepka se opět dočkal podpory sparťanských fanoušků

Vstoupit do diskuse
15

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud