9. března 2012 • 12:38

Sparťan, co trénoval Slavii. TOP 10 výroků kolem Františka Straky

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
24
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

František Straka dlouho odolával, nakonec ale podlehl a trenérskou židli ve Slavii opustil. Jeho angažmá provázela celá řada výroků. Nenávistných, nesouhlasných, někdy i vtipných. Co všechno okolo excentrického kouče za dobu ve Slavii zaznělo? A co řekl on sám?



Straka čelil mimořádnému tlaku okolí od chvíle, kdy na nabídku Slavie kývl. Posprejovaný barák, urážlivé nápisy na stadionech, nenávistné výlevy fanoušků. Straka podlehl až nyní, těsně před derby se Spartou.

Nabízíme nejzajímavější výroky, které jeho misi v Edenu provázely.

"To, že jsem sparťan, neznamená, že bych nemohl trénovat jiný klub nebo jít do Slavie. Máte pravdu, že mezi fanoušky je obrovská rivalita, ale zase mě všichni musí chápat, že tohle je moje práce. Chci teď udělat maximum pro úspěch Slavie."
František Straka krátce poté, co byl v říjnu jmenován hlavním trenérem Slavie



"Do roku 1979, než jsem podepsal smlouvu na Spartě, jsem byl slávista. Na jihu Čech je slávista každý druhý. Můj táta byl slávista, já byl slávista. Je přece normální, že člověk prochází v životě různými etapami. Rok 1979 všechno změnil a já se prostě stal sparťanem. Kdybych dostal nabídku ze Slavie, byl ze mě teď slávista."
Straka se snažil vysvětlit fanouškům, jak to má s klubovou přízní

"Já jsem sparťan a sparťanem zůstanu. Když v roce 1979 podepíšete kontrakt se Spartou a na Letné strávíte devět let, je to velký kus života."

Straka o svém "sparťanském" srdíčku

"Nevěřil jsem tomu. Bylo mi to strašně líto, pro mě to je obrovské zklamání. Už jsem si vymazal jeho telefonní číslo, u mě skončil."

Sparťanská legenda a dlouholetý kapitán týmu Tomáš Řepka

"Spadl jsem ze židle. A on se začal ohánět výstřižkem svého rozhovoru z roku 2003, kde říkal, že odmala fandí Slavii. Vůbec to nebral tak, že by v tomto směru mohl mít nějaký problém."
Ředitel Slavie Miroslav Platil při vysvětlování, proč klub angažoval Františka Straku

"Ta nula byla vlastně odmala slávistou... To, když jsem si v mediích přečetl, tak se mi nad tím chtělo zvracet, jak se chce touto podlostí zalíbit slávistům a sparťany bez mrknutí oka spláchne do kanálu..."
Bývalý asistent trenéra Slavie Pavel Řehák po jmenování Straky

"Celá moje rodina byla slávistická. Můj taťka byl slávista, já jsem taky fandil Slavii. Ale samozřejmě to, co jsem prožil ve Spartě, se nedá odpárat, ježišmarjá."

Straka v říjnu v pořadu České televize Na slovíčko

"Celé je to hrozné. Tohle můžou udělat jen primitivové. V Austrálii jsme nemuseli ani zamykat dům. A tady mám spát s kudlou pod polštářem?"
Zdena Straková poté, co vandalové posprejovali jejich dům v Kněževsi u Prahy

František Straka ve Slavii končí, jeho rezignaci schválilo vedení klubu
František Straka ve Slavii končí, jeho rezignaci schválilo vedení klubu

"Kdybych věděl co se potom rozpoutá, tak bych tady dneska možná neseděl, protože to, co pak následovalo byl absolutní hyenismus. Bál jsem se jediné věci a tou je fyzické násilí. A to ani ne tak na mně, poněvadž s tím bych se dokázal vyrovnat. Ale bál jsem se o svoji rodinu, když mi sáhli na barák."
Straka po posprejování jeho rodinného domu

"V Chelsea končí snad sedm hráčů. A všechny mám na seznamu, včetně Maloudy, Drogby... Lampard taky končí, ne? Mi volal. Ptal se, kolik diváků chodí na zápasy. Jsem mu říkal, že tady chodí plnej haus.“
Dobře naladěný Straka při zahájení zimní přípravy

Vstoupit do diskuse
24

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud