11. března 2012 • 17:00

Sláva na Spartě je v prachu, Plzeň dostala výprask od Olomouce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Sport Magazín s laděním na hokejový šampionát: Dvojrozhovor Radka a Lea Gudasových
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fantastické vítězství nad Spartou přišlo vniveč, fotbalisté Plzně ve 20. kole Gambrinus ligy na domácím hřišti ostudně prohráli s Olomoucí 0:4. Na první tým tabulky tak opět ztrácejí devět bodů. Hanáci se naopak díky čtyřem brankám ve druhé půli vzdálili na dva body od sestupových příček.



Plzeň naposledy prohrála o čtyři góly v březnu 2010 v Mladé Boleslavi, doma stejným rozdílem padla naposledy v březnu 2008 s Ostravou. Horší porážku pak zaznamenala naposledy v dubnu 2006 rovněž s Ostravou.

Viktoria začala aktivně a vytvořila si hned tři nadějné šance, ale Pilař, Ďuriš ani Darida neuspěli. Až ve 22. minutě se poprvé směrem dopředu předvedla Olomouc, když po zaváhání domácí defenzivy málem překvapil Pavlíka z těžkého úhlu Ordoš, hrající 150. ligové utkání.

Domácí před přestávkou viditelně znervózněli a začali kazit přihrávky. Zlámala vylekal jen Daridův přízemní pokus z 16 metrů, mířící těsně vedle pravé tyče.

Po změně stran šli překvapivě do vedení hosté. V 53. minutě totiž laxní bránění Plzně potrestal po šikovném přistrčení Varadiho technickou střelou do pravého horního rohu Navrátil.

Domácí poté vrhli všechny síly dopředu a po Pilařově přihrávce pod sebe nikým neatakovaný Petržela z malého vápna nepochopitelně překopl branku. Hosté ale více než v první půli využívali okénka v obraně Viktorie k nebezpečným protiútokům.

Po centru Varadiho z levé strany hlavičkoval v 57. minutě Ordoš ve stoprocentní šanci jen do padajícího Pavlíka. Vzápětí na druhé straně prostrčil Petržela balon šikovně za obranu nabíhajícímu Rajtoralovi, ten však neprostřelil vybíhajícího Zlámala.

Ani Horváth Plzni nepomohl
Ani Horváth Plzni nepomohl

Nejrušnější pasáž zápasu ozdobil v 60. minutě po přečíslení tří na dva krásnou střelou z pravého rohu šestnáctky Schulmeister a trefou na 2:0 oslavil dnešní šestadvacáté narozeniny.

Plzeň se i přes nepříznivý vývoj nadále tlačila dopředu, brzdila ji ovšem nepřesná zakončení. Navíc ji definitivně srazil na kolena v 73. minutě třetí inkasovaný gól, který zaznamenal přesnou střelou pod břevno aktivní Varadi.

Zmar domácích ilustroval deset minut před koncem Petržela, jenž zblízka zahodil další obrovskou příležitost, a v 89. minutě dokonal plzeňský debakl povedenou trefou k levé tyči střídající Podaný.

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 0:4 (0:0)

Branky: 53. Navrátil, 60. Schulmeister, 73. Varadi, 89. Podaný. Rozhodčí: Bílek - Pospíšil, Košec. ŽK: Ďuriš, Wágner - Vepřek, Škerle, Ordoš, Varadi. Diváci: 7566.

Sestavy:

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský - Horváth, Darida (63. Wágner) - Petržela (83. Hora), Ďuriš (60. Berger), Pilař - Bakoš. Trenér: Vrba.

Olomouc: Zlámal - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Pospíšil, Rossi, Navrátil (73. Heinz) - Schulmeister, Ordoš (90. Jirouš), Varadi (88. Podaný). Trenér: Uličný.



Ani Horváth Plzni nepomohl
Ani Horváth Plzni nepomohl

Vstoupit do diskuse
12

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud