22. března 2012 • 14:45

Stojí za odchodem Straky Lukáš Jarolím? Myslete si, co chcete!

Autor: kap
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je rád, že se derby obejde bez trenéra Františka Straky, jehož nenávidí fanoušci Slavie i Sparty. Paradoxně právě Lukáš Jarolím přitom zřejmě sehrál nezanedbatelnou roli ve Strakově nečekaném odchodu z Edenu.



Kapitán „sešívaných“ podle informací Sportu skutečně před dvěma týdny navštívil ředitele klubu Miroslava Platila, aby si na Straku stěžoval.

A o pár dní později, ve čtvrtek 8. března večer, pak kouč překvapivě rezignoval. „Jak víte, že jsem byl u pana Platila?“ divil se včera viditelně zaskočený Jarolím.

Chvilkové zaváhání však rychle vystřídal nekompromisní postoj: „Nechci se k tomu vyjadřovat. Každý si o tom může myslet, co chce.“

Hráči Slavie se měli sejít hned po porážce 2:3 v Mladé Boleslavi, aby si vyříkali své trápení.

Údajně je štvalo i to, že Straka v poslední době působí na trénincích odevzdaně a příliš na něj doléhá nenávist fanoušků. Jít si na Straku stěžovat k vedení ale kolektivně odmítli.

František Straka v době, kdy ještě působil jako trenér SlavieFoto Jaroslav Legner Sport
S výjimkou Jarolíma. „Jarolím pak byl hodinu u Platila, že hráči Straku nechtějí,“ citoval tehdy deník Blesk svůj zdroj.

Jarolím sice podle všeho nemluvil za kabinu a k Platilovi vyrazil jen sám za sebe, výsledek však mohl být podobný.

„Jestli mě někdo viděl, měl mě vyfotit a někam to poslat. Hodně se toho napovídá, ale ne všechno je pravda,“ kroutí se Jarolím.

Pravdou je, že tlak, který přitahoval Straka, cítil i on. „Atmosféra byla napjatá od začátku, trenér Straka byl pod tlakem. A tlak se podepisoval i na nás, i když jsme si ho nechtěli připouštět. To teď zmizelo a všichni cítíme, že nám to pomáhá,“ připouští Jarolím.

V derby teď Slavii čeká jiný problém - povede ji nezkušený kouč Martin Poustka, který je jen o dva měsíce starší než nejstarší hráč v týmu.

„Nervozita na něm vidět není. Možná to na něj padne před výkopem, ale nemyslím si to. Nevypadá, že by byl nějak nervózní,“ dodává kapitán.

Dva ostří hoši vedle Františka Straky nebyli bodyguardi, ale stevardi
Dva ostří hoši vedle Františka Straky nebyli bodyguardi, ale stevardi

Vstoupit do diskuse
12

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud