24. března 2012 • 18:02

Sláviste bučeli na Kweukeho, sparťané v Edenu trhali sedačky

Autor: qp
Vstoupit do diskuse
27
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Fantastická atmosféra, která v Edenu vládla po většinu zápasu, byla párkrát několika jedinci fatálně narušena. Slávisté hučeli na letenského útočníka Leonarda Kweukeho, sparťané zase házeli pyrotechniku na trávník a trhali sedačky. Osm fanoušků bylo zadrženo policií.



Byl to dost zarážející moment. V 54. minutě Leonard Kweuke spálil solidní šanci a ze slávistického kotle se neslo urážlivé: HU! HU! HU!

Několik "fanoušků" použilo nepochopitelný pokřik, aby se tímto primitivním způsobem sparťanskému forvardovi vysmálo. Podle některých hlasů to měla být pomsta za gesto podřezávání krku na turnaji v O2 Areně.

Pozadu nezůstali ani někteří sparťané, které hasícím přístrojem musel uklidňovat jeden z přítomných hasičů. A zároveň hasit hořící šálu.

Hasiči likvidují následky sparťanského řádění.Foto Michal Beránek (Sport)

Sparťany to natolik vytočilo, že začali vytrhávat sedačky a házet je na plochu. Podle slávistické mluvčí bylo vytrháno asi 25 sedaček.

Chuligáni také poškodili toalety. Sedm příznivců Sparty bylo zadrženo policií, k nim kvůli používání pyrotechniky přibyl i jeden slávista.

Sparťani pálí šálu úhlavního nepřítele.
Sparťani pálí šálu úhlavního nepřítele.

Je obrovská škoda, že tyhle momenty pokazily jinak vynikající atmosféru, o níž se staraly oba kotle. A hnaly svoje týmy za vítězstvím.

Protože nebýt těchto incidentů, možná by pak někdo pochopil a podpořil slávistický kotel, který před koncem zápasu vytáhl transparent "Stop kriminalizaci fanoušků".

Choreo slávistických fandů.Foto Pavel Mazáč (Sport)

Ale s "huhuhu" a vytrhanými sedačkami? Tomu těžko porozumíte...

Vstoupit do diskuse
27

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud