Pavel Kalouš
26. března 2012 • 04:59

Plzeň Řepkovi znechutila fotbal. Přichystá jí dnes pomstu?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před třemi měsíci mu dali na poslední chvíli košem a on chtěl kvůli tomu s fotbalem seknout. Tomáš Řepka měl jaro strávit v Plzni, místo toho se dnes na západě Čech představí v dresu Českých Budějovic. Pomstí se? „Doufám, že se bude chtít předvést,“ culí se kouč Jihočechů František Cipro.



Bylo to pro něj možná větší zklamání než pozvolný vyhazov ze Sparty. V lednu už byl obránce Tomáš Řepka jednou nohou v Plzni, jenže Západočeši si všechno rozmysleli a ze senzačního přestupu na poslední chvíli sešlo.

A osmatřicetiletý veterán šok dlouho rozdýchával. „Byl jsem opravdu tak otrávenej a znechucenej, že bylo období, kdy jsem chtěl s fotbalem seknout a ukončit to,“ přiznal tehdy.

Plzeň totiž zapomněla, že Řepka nemůže nastoupit v Evropské lize, a sám stoper pak měl pocit, že ho na západě Čech tahají za nos.

„Nějaká jednání proběhla, měl jsem schůzku s vedením i s trenérem, už jsem se tam opravdu v uvozovkách viděl. A ze dne na den se to pak neuskutečnilo. Chtěl jsem pak fotbalu nechat a hrát někde v Kotěhůlkách,“ cítil křivdu.

Dnes večer se poprvé od té chvíle do Štruncových sadů vrátí, na sobě však už bude mít dres Českých Budějovic.

Bude to pro něj pikantní duel. Dokáže Plzni, že udělala chybu?

„Doufám, že se bude chtít předvést,“ směje se trenér Českých Budějovic František Cipro.

„Chtěl tam, mohl tam být, ale nedopadlo to. Nemluvil jsem o tom s ním, ale nepozoruju na něm nic zvláštního. Pro něj bude výjimečný zápas spíš na Spartě,“ dodává.

A emoce se snaží krotit i v Plzni. „Nerozešli jsme se ve zlém. Naše jednání bylo korektní, takhle to občas ve fotbale chodí. Žádná averze mezi námi není,“ ujišťuje generální manažer klubu Adolf Šádek. Ruku si prý s Řepkou podá.

„Těším se na něj. Popřeju mu k narození syna a doufám, že si snad ruku podáme i po zápase.“

Tomáš Řepka zůstává fotbalovým tvrďákem i v dresu Budějovic
Tomáš Řepka zůstává fotbalovým tvrďákem i v dresu Budějovic

Co na to sám Řepka? Má chuť se Plzni pomstít? Tahle otázka přinejmenším do dnešního večera zůstane záhadou. Řepka nejprve s rozhovorem souhlasil, o víkendu však žádost deníku Sport smetl ze stolu.

Důvodem byly zřejmě fotografie z jeho noční oslavy narození syna Markuse, které v pátek otiskl deník AHA!

Řepka je na nich zachycen ve čtvrtek ve tři hodiny ráno v doprovodu neznámé brunety a spoluhráče Rudolfa Otepky, který je podle všeho v hodně podroušeném stavu.

„Neřešil jsem to s ním. Věděl jsem o tom, bylo to dopředu domluvené. Hráči měli po zápase a druhý den volno. Kdyby museli na trénink, bylo by to jiné,“ nechává Cipra Řepkův mejdan v naprostém klidu.

Budějovickému kouči se paradoxně narozením Řepkova potomka ulevilo.

„Od chvíle, co jeho partnerka porodila, je klidnější. Jsem rád, že už to mají za sebou. Tomáš to řešil neustále, pořád měl telefon u ucha. Teď už má po starostech,“ říká Cipro.

Ostatně na Řepku si jen těžko může stěžovat.

I právě jeho zásluhou Jihočeši společně s Duklou jako jediní na jaře ještě neprohráli, z pěti zápasů uhráli čtyři remízy plus jedno vítězství a výrazně se přiblížili záchraně.

„Zklidnil hru v obraně, přinesl do ní lepší organizaci. U soupeřů díky němu naše defenziva budí větší respekt,“ pochvaluje si Cipro.

Naopak Plzeň si v obraně už tak jistě nepočíná, což podtrhl i nedávný domácí debakl 0:4 s Olomoucí. „Jestli nelitujeme, že jsme Řepku nepřivedli? Ne,“ má jasno Šádek.

Tomáš Řepka zůstává fotbalovým tvrďákem i v dresu Budějovic
Tomáš Řepka zůstává fotbalovým tvrďákem i v dresu Budějovic

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud