1. dubna 2012 • 19:18

Tvrdý úder Budějovic zařídil v nastavení Otepka, Hradec padl 0:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Českých Budějovic porazili ve 23. kole první ligy Hradec Králové 1:0. Důležité tři body v boji o záchranu zajistil Jihočechům ve třetí minutě nastavení z penalty Rudolf Otepka. Dynamo vstřelilo proti "Votrokům" první gól od jejich návratu do nejvyšší soutěže a protáhlo domácí sérii bez porážky na devět duelů.



Do utkání přitom lépe vkročil Hradec, který hlavně v úvodních minutách působil sebevědomějším dojmem. Ovšem ve finální fázi hostujícím hráčům chyběla větší přesnost.

Domácí se sice do tempa dostávali pomaleji, ale některé jejich akce působily nebezpečně. Především Klesa ve 21. minutě mohl skórovat. Záložník Dynama využil zaváhání mezi stoperem Hochmeisterem a brankářem Koubkem, dostal se k míči a z pravé strany stál před prázdnou brankou. Z úhlu však netrefil, jeho pokus skončil těsně vedle vzdálenější tyče.

Tato akce jako by domácí lehce povzbudila, ale k velkému ofenzivnímu náporu nevedla. Otepkova rána z 27. minuty mířila nad břevno. České Budějovice si pak ještě do přestávky jednou samy zkomplikovaly situaci, když Machovcovu zpětnou přihrávku s obtížemi zlikvidoval Daněk.

Druhou část začali Jihočeši aktivně, v 56. minutě dokonce záložník Klesa překonal Koubka, ovšem skóroval z ofsajdu. Vzápětí zase pálil pohotově Řezníček, hostující brankář ale míč vyrazil.

České Budějovice se ve druhé části nastěhovaly na polovinu soupeře, ale trápily se ve finální fázi. Když už Otepka vymyslel a realizoval hezkou přihrávku na Javorka, domácí záložník míč netrefil ideálně. Hosté se snažili soustředit na brejky, ale ty dokázali včas likvidovat českobudějovičtí stopeři Lengyel s Řepkou.

Utkání už plynulo k bezgólové remíze, když v nastaveném čase Rýdel v pokutovém území trefil ruku Janouška. Rozhodčí Paták nařídil penaltu, ze které Otepka střelou k tyči rozhodl.

Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 1:0 (0:0)

Branka: 90.+3 Otepka. Rozhodčí: Paták - Vysloužil, Peřina. ŽK: Krajčík - Malinský, Zelený, Šisler. Diváci: 2614.

České Budějovice: Daněk - Krajčík, Lengyel, Řepka, Machovec - Klesa, Javorek, Otepka, Rýdel, Sandro (72. Hudson) - Řezníček (85. Němec). Trenér: Cipro.

Hradec Králové: Koubek - Plašil, Hochmeister, Poděbradský - Holeš, Janoušek, Šisler, Mrázek (61. P. Dvořák) - Černý, Štěpán (90. Jedunov), Malinský (68. Zelený). Trenér: Kotal.

Hlasy trenérů

Podle českobudějovického trenéra Františka Cipra penalta nařízená v závěru zápasu vždy rozvíří emoce. V dnešním duelu s Hradcem Králové, který Jihočeši rozhodli právě proměněným pokutovým kopem v nastaveném čase, se tak prý ale nestalo.

"Penalta byla podle mého názoru jasná. Ani hráči Hradce proti ní nijak neprotestovali," uvedl po utkání Cipro. Českobudějovický trenér připomněl dva týdny staré utkání se Slováckem. V něm České Budějovice vedly ještě čtyři minuty před koncem 2:0, ale nakonec duel skončil nerozhodně 2:2.

"Tehdy jsme přitom měli zápas perfektně rozehraný. Dneska zase stálo spíš štěstí na naší straně," řekl. Cipro připustil, že Hradec předvedl velmi solidní výkon a na jihu Čech se prezentoval jako silný a nepříjemný protivník.

"Hosté hráli na rychlé protiútoky a dělali nám s tím problémy. Naštěstí se nedostali do nějakých velkých příležitostí, ale to samé se dá říct také o našem týmu," uvedl Cipro.

Trenér Hradce Králové Václav Kotal uvedl, že jeho svěřenci měli za úkol co nejvíc střílet. Ale až na výjimky si na to nikdo netroufnul. "Snad jen Šisler povedeně vystřelil z pětatřiceti metrů. Kdyby ten míč šel na branku, troufám si říct, že z toho byl gól," řekl Kotal.

Trenér Východočechů prý už před zápasem svým svěřencům opakoval, že bez vstřelené branky v Českých Budějovicích těžko uspějí. Podle něj mohl jeho tým bodovat, kdyby úspěšně zrealizoval některý z protiútoků. "Ty akce byly z naší strany v několika případech kvalitně rozehrané, ale bohužel jsme je nedokázali dotáhnout do konce," řekl Kotal.


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud